DŽENTLMEN GODINE: Trivan dobio jedinstveno priznanje, i to od istaknutih žena Srbije
Foto: Marina Lopičić

Ministru zaštite životne sredine

DŽENTLMEN GODINE: Trivan dobio jedinstveno priznanje, i to od istaknutih žena Srbije

Politika -

Ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu svečano je uručeno specijalno priznanje za džentlmena godine, u okviru regionalne konferencije "Jaka žena", koja je održana u Vrnjačkoj banji.

Priznanje je uručila novinarka Violeta Dimitrić, u ime žena koje su, kako se navodi u saopštenju ministarstva, jednoglasno proglasile Gorana Trivana džentlmenom godine.

Trivan je zahvalio na jedinstvenom priznanju i naglasio da osobine koje krase džentlmene proističu iz lične kulture i vaspitanja, koji su neophodni u stvaranju boljeg životnog okruženja za sve i očuvanja Srbije.

Ukazujući da je naš svet danas "obojen" ženom koja čini veći deo svetske populacije, on je istakao da je odnos žena prema životnoj sredini tim pre značajniji, jer one po svojoj prirodi izražavaju empatiju, razumevanje i brigu za svoje okruženje i život po sebi.

- Iako danas zelene ideje o značaju zdrave životne sredine sve više uzimaju maha i lokalne samouprave se svojim aktivnostima i projektima sve više uključuju u njenu zaštitu, mora se neprekidno imati na umu da neće biti ni turizma, ni privrede, ni istinskog napretka, ukoliko ne poboljšamo stanje životne sredine u Srbiji, naglasio je ministar.

foto: Vladimir Šporčić

- Srbija je dragoceni svetski centar biodiverziteta, i u kojoj meri ćemo očuvati taj naš mali raj zavisi od nas samih, i od ekološke kulture građana, rekao je ministar i pozvao sve da se aktivno uključe u očuvanje životne sredine.

Specijalno priznanje za džentlmena godine na konferenciji dodeljeno je i ambasadoru Arapske republike Egipat u Srbiji Amru Alguvejliju, a dodeljena su priznanja i najuspešnijim kompanijama i menadžerima za protekle dve godine.

Regionalna konferencija "Jaka žena" okupila je istaknute žene iz privrednog, društvenog i javnog života iz čitavog regiona, kao i najviše predstavnike lokalnih samouprava, privrednih komora i turističkih organizacija, s ciljem da podstakne međunarodnu saradnju, preduzetništvo i razmenu iskustava i ideja, i podrži osnaživanje žena kao značajne pokretačke snage društva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track