Bajatović vodi Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Bajatović vodi Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Politika -
Poslanik DS Dragan Šutanovac ocenio je da je u pitanju “parlamentarno nasilje", budući da je prekršena praksa koja je uvedena 2004. godine da opozicija vodi taj odbor

BEOGRAD - Članovi skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove izabrali su za predsednika tog odbora Dušana Bajatovića iz SPS, uz protivljenje opozicionih DS i LSV što taj odbor vodi stranka vladajuće većine a ne opoziciona, kako je to bio slučaj do sada.

Poslanik DS Dragan Šutanovac ocenio je da je u pitanju “parlamentarno nasilje", budući da je prekršena praksa koja je uvedena 2004. godine da opozicija vodi taj odbor.

Šutanovac je kazao da je Bajatović "nesumljivo kvalitetan” predlog za predsednika tog odbora, ali da DS ne može da ga podrži, jer bi praksa da opozicija vodi taj odbor trebalo da bude i dalje nastavljena.

Izboru Bajatovića protivila se i Liga sociajldemokrata Vojvodine, čiji je poslanik Aleksandra Jerkov navela da je taj odbor jedan od četiri koja parlamentu u potpunosti omogućavaju nadzornu i kontrolnu ulogu nad radom vlade.

Bajatović je nakon izbora na tu funkciju kazao da neće dozvoliti da se taj odbor zloupotrebljava u stranačke svrhe, već da će se poštovati jasne procedure i da nikom neće biti zabranjeno da postavi nijedno pitanje.

Bajatovićev zamenik, koji će biti iz redova opozicionih stranaka, biće, kako je najavio, izabran naredne sedmice, nakon dodatnih konsultacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track