SRAMNO! JUTKA I DALJE BOG I BATINA U BRUSU: Milutin Jeličić se pita za sve
Foto: Privatna arhiva

Ko može da zaustavi ovog čoveka

SRAMNO! JUTKA I DALJE BOG I BATINA U BRUSU: Milutin Jeličić se pita za sve

Politika -

Nepotizam: Jeličić je na čelo JKP „Rasina“ postavio svog bratanca Ivana, da bi ovaj sad zaposlio stričevog kuma na mesto pravnika u tom preduzeću

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, koji je pod pritiskom javnosti otišao s funkcije posle optužbi za seksualno uznemiravanje saradnice, a nedavno je osuđen zbog neprijavljivanja imovine, i dalje kadrira u ovom mestu, saznaje Kurir.

Razrađena šema

Jutka se i dalje pita za sve, navode izvori našeg lista. Izvor Kurira tvrdi da Jutka svoje ljude i dalje jednostavno ubacuje u javna komunalna preduzeća, jer su na rukovodećim pozicijama kadrovi koje je on lično ranije postavio.

Ivan Jeličić, bratanac Milutina Jeličića i direktor JKP „Rasina“, zaposlio je Branka Radivojevića, jednog od kumova svog strica Jutke, na mesto pravnika. Radivojević je inače i zamenik sekretara SO Brus.

- Milutin Jeličić je na čelo JKP „Rasina“ postavio svog bratanca Ivana, a ovaj je sada zaposlio jednog od stričevih kumova Branka Radivojevića. Ivan Jeličić je, pored Jutkinog kuma, obezbedio uhlebljenje i za svog kuma Sašu Vukosavljevića. Vukosavljević je u JKP „Rasina“ zaposlen kao revizor - kaže naš izvor i podseća da je ovo JKP otpisalo dug za vodu firmi Milutina Jeličića „Panikop“ iz Kobilja od oko 230.000 dinara, o čemu je Kurir već pisao.

Ivan Jeličić je svog kuma i kuma svog strica primio u ovo javno komunalno preduzeće iako imaju više zaposlenih od dozvoljenog broja, zbog čega su bili predmet obrade inspektora rada iz Kruševca.

Svi ćute

Žena koja se javila na fiksni telefon JKP „Rasina“ rekla nam je da Radivojević i Vukosavljević sede u istoj kancelariji, a poziv je preuzeo Jutkin kum Radivojević. Na pitanja da li je bio raspisan konkurs za njegovo radno mesto i kako je došao do posla u JKP, Radivojević je odgovorio:

- Bez komentara.

Pitanja su poslata na mejl preduzeća, ali odgovori do zaključenja broja nisu stigli. Pitanja su putem SMS poslata direktoru Ivanu Jeličiću i on nam je poručio da ćemo dobiti odgovore iz firme.

I to je moguće

JUTKA SE HVALI ŠTO JE ZAPOSLIO CELU FAMILIJU

Milutin Jeličić je ranije u intervjuu za Kurir, na pitanje da li cela njegova familija prima platu iz budžeta, rekao da je on „zapošljavao redom i da nije gledao ko mu je familija, a ko ne“, i dodao:

- Zaposlio sam sve građane naše opštine koji su ispunjavali uslove. Nisam gledao da li mi je familija ili nije. A i meni su skoro svi familija. Idite iz ustanove u ustanovu i pitajte: „Ej, ko te zaposlio?“ Pa normalno da će da kažu: „Jutka, predsednik“, ne znam kako me tačno zovu.

Mali Jutka isti ko stric

MALTRETIRAJU MARIJU LUKIĆ

foto: Beta/Milan Obradović, Privatna Arhiva

Inače, Marija Lukić, žena koja je na sudu s Milutinom Jeličićem - tereti ga da ju je seksualno uznemiravao dok mu je bila saradnica, tužila je i njegovog bratanca Ivana Jeličića. Lukićeva je tužila Ivana Jeličića zbog povrede časti i ugleda jer ju je u jednom saopštenju dostavljenom medijima vređao.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track