Najnovije vesti

KOZAREVU NIJE DOZVOLJEN ULAZAK NA KIM: Na Jarinju mu rekli da ne može dalje jer nije najavio posetu
Foto: Pritnscreen

reagovanje

KOZAREVU NIJE DOZVOLJEN ULAZAK NA KIM: Na Jarinju mu rekli da ne može dalje jer nije najavio posetu

Politika

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu danas nije bilo dozvoljeno da uđe u pokrajinu preko administrativnog prelaza Jarinje, sa nesuvislim obrazloženjem da poseta nije najavljena, iako nijedan sporazum ne zahteva da posete zamenika i pomoćnika direktora Kancelarije za KiM budu najavljivane.

Kancelarija za KiM je saopštila da Priština tako, i posle završetka predizborne kampanje, nastavlja da zabranjuje predstavnicima Kancelarije da budu sa svojim narodom u južnoj pokrajini, kršeći najdirektnije na taj način sporazum o slobodi kretanja postignut u okviru Briselskog dijaloga.

Reč je očito o nastavku politike provokacija i rušenja mostova saradnje, i današnju zabranu sagledavamo u kontekstu najnovijih poruka iz Prištine da dijalog sa Beogradom nije prioritet tamošnjih albanskih političkih lidera, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da srpski narod na Kosovu i Metohiji ne treba da strahuje zbog pravnog nasilja Prištine, jer država Srbija je uvek pronalazila načine da pomogne svom narodu i osigura funkcionisanje svog institucionalnog sistema na Kosovu i Metohiji.

Očekujemo da međunarodna zajednica, pre svega EU, konačno iskaže svoj stav povodom opasnih provokacija Prištine kojima se ruše svi preduslovi za nastavak dijaloga, jer voleli bismo da znamo šta je, ako ne dijalog, sredstvo za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...