Najnovije vesti

SOCIJALISTI NEZADOVOLJNI DAČIĆEVIM OPERATIVCEM: Pobuna u SPS protiv Vladana Zagrađanina
Foto: EPA, Marina Lopičić

Puč

SOCIJALISTI NEZADOVOLJNI DAČIĆEVIM OPERATIVCEM: Pobuna u SPS protiv Vladana Zagrađanina

Politika

Neodrživo Drugovi po Srbiji se žale na njega i tvrde da partija praktično ne postoji van Beograda. Više od 70 odsto stranačkih odbora socijalista traži smenu predsednika IO, kaže izvor Kurira

Vladan Zagrađanin, glavni operativac lidera SPS Ivice Dačića, mogao bi uskoro da leti s mesta predsednika Izvršnog odbora te stranke, jer je većina lokalnih odbora nezadovoljna njegovim radom, otkriva Kurir.

Naš izvor iz SPS tvrdi da je čak 70 odsto stranačkih odbora protiv Zagrađanina.

Dačić ga čuva

- On nikada nije imao podršku partijske baze i na tom mestu se našao isključivo na Dačićev zahtev. Ni za jednog socijalistu Dačić nije toliko zalegao kao za njega. Međutim, sada je stanje neodrživo, jer se drugovi po Srbiji žale na njega i tvrde da partija praktično ne postoji van Beograda. Kritična masa se već stvorila i više od 70 odsto odbora je spremno da podrži njegovu smenu - objašnjava naš izvor.

Zagrađaninova uloga u SPS daleko prevazilazi funkciju predsednika IO jer on, kako navode socijalisti, obavlja najpoverljivije poslove stranke, donosi najvažnije kadrovske odluke i, što je možda najvažnije, brine o stranačkoj kasi.

Zbog toga, ali i zbog nedvosmislene podrške koju mu daje lider SPS, njegova smena je i dalje pod znakom pitanja.

- Od poslednjeg partijskog kongresa je prošlo skoro godinu dana, a Dačić još nije izabrao potpredsednike. On i Zagrađanin praktično sami vode SPS i socijalisti na lokalu se osećaju iznevereno. Mora nešto da se menja - rekao nam je jedan od predsednika lokalnog odbora SPS iz zapadne Srbije.

Sednica GO

Dačić za Kurir kaže da nije dobio nijedan zahtev koji se tiče nezadovoljstva Zagrađaninom.

- Imaćemo sednicu GO u narednih desetak dana i izabraćemo Predsedništvo, potpredsednike i Izvršni odbor. I svako će moći da iznese svoje mišljenje - poručuje Dačić.

Zagrađanin za Kurir kaže da SPS odlično funkcioniše.

- Ma kakvi, nema nikakvih problema. To je moj komentar. Čekamo glavni odbor, predsednik treba da ga zakaže, pa ćemo videti - kratko je prokomentarisao Zagrađanin.

Nagrade i kazne

„KOFER“ MU OBEZBEDIO FUNKCIJU

Vladan Zagrađanin je pre dve godine na velika vrata došao u vrh SPS i njegovo imenovanje na poziciju predsednika IO tumačilo se kao Dačićevo otplaćivanje duga za aferu „kofer“ iz 2006.

Spekuliše se da je Zagrađanin, uprkos oslobađajućoj presudi, kao glavni akter afere, u kojoj je optužen za davanje mita od 100.000 evra, ostao uprljan, ali je visokom funkcijom nagrađen za ćutanje tokom procesa.

Kurir.rs / Ivana Kljajić

Foto: Marina Lopičić, EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...