PISMO IZ NOVOG SADA DO ŠAPCA PUTOVALO 15 GODINA: Milan Stefanović dobio fotografiju iz mladosti
Foto: Printscreen

ČUDO KOLIKO SU DALEKO NOVI SAD I ŠABAC

PISMO IZ NOVOG SADA DO ŠAPCA PUTOVALO 15 GODINA: Milan Stefanović dobio fotografiju iz mladosti

Društvo -

Suze Milan Stefanović zaplakao kada je u „post ekspres“ pošiljci našao pismo sa slikom na kojoj je sa još pet drugara slavio opstanak FK Mačva u Drugoj saveznoj ligi davne 2004. godine

Fotografiji na kojoj su šestorica drugara koji su se slikali pre mnogo godina posle jedne fudbalske utakmice u Mačvi trebalo je 15 godina da stigne do onog kome je poslata.

Milan Stefanović iz Šapca, na koga je pošiljka adresirana, ostao je zatečen kada je letos u „post ekspres“ pošiljci našao koverat koji mu je prvi put poslat 8. jula 2004. godine i u njemu šest primeraka iste fotografije, nastale samo dan pre nego što je pošiljka poslata iz studija „Foto Maravić“ iz Novog Sada.

- Snaha mi je javila da mi je stigla neka pošiljka i pitala da li da plati 1.600 dinara. Iako nisam ništa očekivao, rekao sam da plati, a kad sam video šta je u pošiljci, dao sam joj 3.000 dinara.

U koverti čija je dostava 2004. godine pokušana dva-tri puta bila je fotografija na kojoj sam sa još pet drugara fudbalskih sudija. To su sve moji drugari, od kojih je jedan tragično preminuo pre tri godine, i kad sam video sliku iz naših mladalačkih dana, krenule su mi suze na oči. I sad mi pođu suze na oči kad o tome pričam - otkriva za Kurir Milan Stefanović, policajac u penziji.

Iako ne zna zašto je pošiljka kasnila 15 godina, pošto poštar koji je pre 15 godina nosio poštu još uvek radi, Stefanović ističe da mu je drago što je stigla baš sad.

- Verovatno niko nije bio kod kuće, pa je ostalo da uručenje bude u pošti zbog otkupnine od 700 dinara, a koja je sad porasla na 1.600. Da sam tada dobio tu fotografiju, možda bi bila u nekoj kutiji sa starim slikama i bila bi zaboravljena. Pošiljka je sada stigla „post ekspresom“ i ne znam ko ju je poslao.

Podsetila me je na mladost i na moje prijatelje s kojima se i danas viđam. Svima sam podelio fotografije i ostalo je samo da jednu dam sinu pokojnog Baneta Mitrovića. Kad sam dao sliku Dejanu Antoniću, koji je sa mnom sudio Drugu ligu, i on je zaplakao - kaže Stefanović i dodaje da se na fotografijama vidi da su izrađene u studiju „Foto Maravić“ iz Novog Sada.

Priča o pošiljci

PISMO POVEZALO STARE DRUGOVE

Priča o pošiljci koja je iz Novog Sada putovala do Šapca ravno 15 godina putem interneta obišla je svet, pa su se Milanu Stefanoviću sada javili stari drugari iz škole s kojima se nije čuo više od 30 godina.

- Javio mi se prijatelj Radovan Terzić iz Švajcarske, s kojim se nisam čuo još od 1982. godine, a s kojim sam išao u srednju školu. Drugi drugar mi se javio iz Australije i svi pitaju jesam li ja dobio pismo posle 15 godina - kaže Stefanović.

Kurir.rs / Slavica Tomčić

Foto: Printscreen RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track