Najnovije vesti

POVODOM AKTUELNE ŠPIJUNSKE AFERE Jovanović: Rusiji ne odgovara Srbija koja teži ulasku u EU
Foto: Youtube/Printscreen

povodom aktuelne "špijunske afere"

POVODOM AKTUELNE ŠPIJUNSKE AFERE Jovanović: Rusiji ne odgovara Srbija koja teži ulasku u EU

Politika

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović smatra da Rusiji ne odgovora stabilna Srbija koja teži ulasku u EU i koja ima više nego dobru saradnju sa NATO zemljama.

- Moskvi nikako ne odgovara postizanje sporazuma sa kosovskim Albancima i realizacija projekta "Mini Šengen". Ruska agentura će učiniti sve da do toga ne dođe, tvrdi Jovanović povodom aktuelne "špijunske afere" u kojoj su kao akteri označeni ruski obaveštajac i srpski oficir.

Jovanović dodaje se ruska agresija protiv EU realizuje strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu, podrivanjem evropskih institucija i sistema vrednosti.

Prema njegovim rečima, Rusija je razvila impresivne instrumente za delovanje u inostranstvu, koristeći sva sredstva da se podriju demokratske institucije i transatlantski savezi.

Jovanović smatra da kampanje širenja dezinformacija i sajber napada kao i sve jače obaveštajne aktivnosti na Balkanu pogotovo u Srbiji, BiH, Makedoniji imaju za cilj da ovaj deo Evrope ostane nestabilan, posvađan i ekonomski slab.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...