ŠTA JE PRETHODILO ODLUCI O MINISTROVOM DOKTORATU: Etički odbor ignorisao mišljenje Stručne komisije FON-a!
Foto: Sonja Spasić

Otkrivamo

ŠTA JE PRETHODILO ODLUCI O MINISTROVOM DOKTORATU: Etički odbor ignorisao mišljenje Stručne komisije FON-a!

Politika -

Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta ignorisao je mišljenje stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka da doktorat ministra finasija Siniše Malog da ima prpusta, ali da nije plagijat.

Zato se nameće pitanje, da li se konačna odluka, kakva god bila, može smatrati objektivnom pošto nisu ispoštovana pravila. Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta, naime, zaseda danas i na dnevnom redu sednice je donošenje odluke o doktoratu ministra Malog.

- Odbor zaseda, a ni u prvom, ni u drugom krugu odlučivanja nisu kontaktirali nikog iz Stručne komisije, koja je zaključila da rad ima propusta, ali da nije plagijat. Oni su doneli rešenje da je mišljenje Stručne komisije nestručno, neprecizno, nejasno i kontradiktorno. Da je Odbor, kojim slučajem, kontaktirao članove Stručne komisije moguće je da bi mnoga pitanja razjasnili, otklonili nejasoće. Članovi Stručne komsije su se čak obratili Odboru dopisom, da im pojasne stvari i olakšaju donošenje odluke. Nisu, međutim, odgovorili na dopis komisije - priča sagovornik Kurira iz akademske zajednice.

Kurir.rs/E.K./Foto:Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track