NOVI SAVEZ NA POMOLU? Autonomaš Berija vraća se u politiku, tajno se nudi Miroviću!
Foto: Kurir, Filip Plavčić

saznanja

NOVI SAVEZ NA POMOLU? Autonomaš Berija vraća se u politiku, tajno se nudi Miroviću!

Politika -

Penzionisani vojvođanski političar Živan Berisavljević posetio je predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića u nekoliko navrata ove godine i ponudio svoje usluge pokrajinskom premijeru, nezvanično saznaje Kurir.

"Nije poznato da li je premijer prihvatio Berisavljevićevu ponudu, koja je mnoge i začudila s obzirom na to da njih dvojica zastupaju različite političke stavove", ističe izvor Kurira.

Berisavljević, prema izjavama dobro obaveštenih izvora u Pokrajinskoj vladi, želi da se vrati u politiku pošto među autonomašima gubi na svim frontovima.

"Ostaje da se vidi kada će ovaj savez biti obelodanjen i da li Berisavljević dolazi sam ili donosi i neki miraz", navodi izvor.

Podsetimo, Berisavljević je inače bio i ministar kulture, ambasador SFR Jugoslavije u Londonu i visoki autonomaški funkcioner u vreme kada se Vojvodina zamalo otcepila od Srbije, zajedno sa drugim separatističkim republikama i u dosluhu sa tadašnjim kosovskim albanskim rukovodstvom.

Od tih vremena, a zbog svoga krutog autoritarnog stava, Berisavljević je poznat pod nadimkom “Berija”, po zloglasnom šefu Staljinove tajne policije. Možda ga baš ta osobina najviše i preporučuje vojvođanskom premijeru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track