RELJA BASARA PODRŽAO SRBE U CG: Kad je ova glupost u pitanju, moram da se ogradim od svog oca!
Foto: Zoran Raš

RELJA BASARA PODRŽAO SRBE U CG: Kad je ova glupost u pitanju, moram da se ogradim od svog oca!

Politika -

Relja Basara, sin Svetislava Basare, jednog od potpisnika „Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori“, ogradio se od potpisa svog oca iskazavši podršku Srbima u Crnoj Gori.

- U potpunosti se ograđujem od potpisa koji je moj otac ostavio na onom pismu. Svako može da potpiše šta god hoće, ali kad je ova glupost u pitanju, moram da se ogradim, i pored toga što je potpis lični. Puna podrška Srbima u Crnoj Gori - napisao je Basara na svom Fejsbuk profilu.

Podsećamo, grupa političara, politikologa, advokata, istoričara, novinara, uputila je javni apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori, navodeći da je država Crna Gora izložena pokušaju nasilne destabilizacije, ugroženi su joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica.

U Apelu se navodi da je oktobra 2016. Crna Gora uspela da se odbrani od rusko-srpskog udara. Uspe li novi pokušaj destabilizacije Crne Gore, njegove direktne posledice biće oružani sukobi, gubitak ljudskih života i materijalna razaranja, piše u dokumentu.

„Strateg, pokrovitelj, logističar i naredbodavac poslednjeg pokušaja destabilizacije Crne Gore je zvanični Beograd, odnosno vlasti Srbije, Srpska pravoslavna crkva i najveće opozicione stranke. I ovoga puta srpske elite konsensualno od vlasti u Srbiji zahtevaju radikalnu reakciju“, navodi se u apelu, koji, između ostalih, potpisuju Svetislav Basara, Nataša Mićić, Latinka Perović, Čedomir Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track