EKSPLOZIJA U LEPOSAVIĆU: Zapaljen auto člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen, Kosovo Online

nastavlja se zastrašivanje srba i pritisak

EKSPLOZIJA U LEPOSAVIĆU: Zapaljen auto člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića (VIDEO)

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U Leposaviću je noćas, malo posle ponoći, zapaljen automobil člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića.

U eksploziji niko nije povređen, a policija i vatrogasci su izašli na lice mesta, prenosi portal Kosovo online. U trenutku eksplozije Slavko Simić nije bio u Leposaviću.

Portparol KPS za sever Kosova Branislav Radović potvrdio je da je 25 minuta iza ponoći u Leposaviću došlo do požara na putničkom vozilu marke "pežo", crne boje, čiji je vlasnik Srbin S.S. (36).

"Vozilo je bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj je stanovao vlasnik, na lice mesta izašli su priparnici vatrogasne jedinice i patrola Policijske stanice Leposavić", rekao je Radović i dodao da je vozilo u potpunosti izgorelo.

Đurić: Paljenje Simićevog automobila kukavički akt, poruka da borci za prava Srba nisu bezbedni

Paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću je kukavički akt onih koji veruju da se na taj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je naveo da bi činjenica da se to dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze.

"Naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada u ime države Srbije i Srpske liste poručujem da ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi", naveo je Đurić.

On je pozvao predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, kao što su, kako kaže, to i do sada činili u svim teškim i izazovnim situacijama, jer se bitka vodi i biće dobijena strpljenjem i mudrošću.

Đurić je pozvao nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za napad na, ističe, jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista: Mučki napad na sve slobodne Srbe na Kosovu

Srpska lista ocenila je danas da paljenje automobila člana predsedništva te stranke Slavka Simića, predstavlja "brutalni i mučki napad na sve slobodne Srbe na Kosovu koji se bore za opstanak srpskog naroda".

Lista je u saopštenju ocenila da incident predstavlja "najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa našeg naroda i naše države Srbije na Kosovu".

"Bez obzira na pritiske i ucene s kojima se suočavaju članovi i funkcioneri Srpske liste, ovi bedni napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Kosovu", stoji u saopštenju.

Srpska lista je pozvala nadležne da "najhitnije" pronađu i liše slobode organizatore i izvršioce, navodeći da su napadi na "istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakog dana, izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni".

Automobil u vlasništvu Slavka Simića u potpunosti je izgoreo u požaru koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u Leposaviću, ispred zgrade u kojoj živi funkcioner Srpske liste, koji obavlja i funkcije potpredsednika Skupštine Kosova i načelnika Kosovskomitrovačkog okruga.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track