Najnovije vesti

PRAVE VOJVOĐANSKI FRONT: Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka
Foto: Printscreen/Pink

SASTANAK

PRAVE VOJVOĐANSKI FRONT: Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Politika

NOVI SAD - Kopredsednik Stranke moderne Srbije (SMS) Nebojša Leković i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak razgovarali su u Novom Sadu o neophodnosti saradnje svih proevropskih političkih snaga u Srbiji, s ciljem formiranja Evropskog bloka, potvrdio je saznanja agencije Beta generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš.

Kostreš je agenciji Beta rekao da postoji “živa komunikacija” i sa drugim srodnim političkim organizacijama i dodao da je optimista što se ishoda tiče.

Naveo je da će Vojvođanski front, koalicija političkih partija o organizacija iz Vojvodine, biti jedan od stubova novog saveza, ako se on formira.

Kostreš je dodao da je za LSV Vojvođanski front prioritet.

Predstavnici Vojvođanskog fronta, SMS-a i Građanskog demokratskog foruma (GDF) razgovarali su i u decembru mesecu o mogućnostima saradnje uoči predstojećih opštih izbora u Srbiji.

Oni su tada agenciji Beta kazali da to nije definitivna najava koalicije, već “razgovor ljudi koji dele iste političke vrednosti”.

Predsednik GDF-a Aleksandar Olenik tada je agenciji Beta rekao da su u toku pregovori sa svim organizacijama koje su evropski, demokratski i građanski opredeljene, kao i da “nije tajna da pravimo evropsku listi za izbore”.

“Smatramo da opozicija treba da izađe u dve kolone: jedna je konzervativna, nacionalistička, i ona već postoji i za sada najavljuje bojkot izbora. A druga je evropska. Pregovori su u toku i sa ovima koji su na fotografiji, ali i sa onima koji nisu, a cilj je da evropska Srbija spremno dočeka izbore“, kazao je Olenik.

Poslanik SMS-a Vladimir Đurić rekao je tada da odgovorni političari moraju koristiti svaku priliku za razgovor o izbornim uslovima.

„Pogotovo ako se radi o ljudima bliskim po tome što žele da ubrzaju evropski put Srbije, kojim nas vlast vodi sporo i neiskreno, a bivša vlast se nejasno izjašnjava o tome“, rekao je Đurić agenciji Beta.

(Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...