ORGANIZATORA PROTESTA RASKRINKALE KOLEGE Đilasov večiti student nameštao izbore na fakultetu, sad trubi o FER GLASANJU
Foto: Zorana Jevtić

Otkrivamo

ORGANIZATORA PROTESTA RASKRINKALE KOLEGE Đilasov večiti student nameštao izbore na fakultetu, sad trubi o FER GLASANJU

Politika -

Srđan Marković (31), student i jedan od organizatora protesta Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, promoviše se kao borac za slobodne i poštene izbore, a zapravo je bio glavni akter u nameštanju neregularnih izbora na Beogradskom univerzitetu, otkriva Kurir. Cilj je bio preuzimanje kontrole nad studentskim organizacijama, ali i dolazak do studentskih para.

Markovića kolege s Filozofskog fakulteta pamte po prozivkama da su huligani, iako je dovodio ljude da ih biju stolicama, kao i po prozivkama da su večiti studenti, mada je i sam debelo probio rokove.

Huligani i tuča stolicama

- Pošto vidim da Srđan Marković, "student" iz organizacije "1 od 5 miliona", polako stiče status mučenika u borbi za poštene i slobodne izbore, osećam se dužnim da kao neposredni učesnik događaja podsetim da je 2010, kao aktivista, čini mi se zemunskog ogranka Demokratske omladine, učestvovao u organizovanju i nameštanju nelegalnih izbora za studentski parlament Filozofskog fakulteta i parlament Univerziteta u Beogradu, u svojstvu nelegalno i nelegitimno izabranog studenta prodekana - piše Vuk Vuković na Fejsbuku i dodaje da su tada okupljeni u neformalnoj organizaciji "Odbrani Filozofski" pokušali da spreče održavanje te farse.

foto: Printscreen

O tom slučaju, inače, pisao je tad i portal Peščanik.

- Marković je nas kao tek upisane studente često nazivao večitim studentima, mada je njemu pošlo za rukom da bude student 2019. kao i 2010. Nazivao nas je huliganima, a u saradnji sa svojim stranačkim kolegama pozivao je neke momke s Ekonomskog da bacaju stolice na studente koji su došli da spreče te izbore. Vršio je pritiske da se neki ljudi iz stranke postave na određena mesta, da bi mogli preko studentskih ekskurzija i sličnih programa uzimati zaradu - naveo je Vuković i upozorio:

foto: Printscreen

Hteo na Mars

- Ako su tad bili spremni da rade to što su radili kako bi ostvarili kontrolu nad studentskim parlamentom, jasno je na šta su spremni da bi sutra kontrolisali Skupštinu. Žao mi je samo što Marković nije otišao na Mars, iako se za to bio prijavio svojevremeno.

Biljana Bojić/Foto:Zorana Jevtić

Jelena Vukoičić

Teško licemerje

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da je ovo samo još jedan u nizu dokaza teškog političkog licemerja dela opozicije:

foto: Medija Centar

- Slučaj Đilasovog studenta je bruka. Ali, on i njegovi partneri u SzS ne osuđuju afere, primitivno i nasilno ponašanje u svojim redovima. Skloni su izmišljanju lažnih afera vlasti i zato im pada rejting i to je pravi razlog što bojkotuju izbore.

Dug spisak incidenata

Blokirao rektorat, hteo da provali u Predsedništvo

Srđan Marković je široj javnosti postao poznat po tome što je pozivao na nasilan upad u Predsedništvo Srbije, ali i što je učestvovao u blokadi rektorata, što je, kako kasnije ispostavilo, bila ideja SZS. Ipak, Marković je mnogima ostao upečatljv po tome što se kao student arhelogije prijavio na program NASA sa ciljem trajnog preseljenja na Mars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track