Nikolić: Vlada da ispuni obećanja ili da se skloni
Foto: Marina Lopicic

Predsednik Srbije

Nikolić: Vlada da ispuni obećanja ili da se skloni

Politika -
Ta vlada mora da ispuni ono što su (njeni članovi) pojedinačno obećavali i što su potpisali u sporazumu, ili mora da se sklanja jer Srbija više neće trpeti nikog ko bi pokušao da ostane ceo mandat, a nema ništa za vreme toga konkretno da uradi, rekao je Nikolić

LONDON - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nova vlada mora da ispuni ono što su njeni članovi pojedinačno obećavali, kao i ciljeve navedene u koalicionom sporazumu, ili da se skloni pre kraja mandata.

"Ta vlada mora da ispuni ono što su (njeni članovi) pojedinačno obećavali i što su potpisali u sporazumu, ili mora da se sklanja jer Srbija više neće trpeti nikog ko bi pokušao da ostane ceo mandat, a nema ništa za vreme toga konkretno da uradi", rekao je Nikolić novinarima u Londonu. Komentarišući kritike opozicije, Nikolić je ocenio da je to početna faza koja će biti završena izborom vlade.

"Onda počinje zaista ozbiljno bavljenje politikom, oni koji su na vlasti moraće da imaju rezultate, a oni koji su u opoziciji moraće da se usredsrede na to da možda mogu da pomognu da se u Srbiji živi bolje", kazao je Nikolić. On je rekao da članovi vlade žele što pre da počnu da rade i da su dužni da se dokažu građanima Srbije kojima u teško vreme nije bilo lako da prihvate rizik i odluče se za promenu vlasti.

"Zato molim one koji će u buduće u skupštini odlučivati o životu svih nas, da misle na to da životi svih nas zavise od njih", rekao je Nikolić i najavio da će kritikovati sve one koji ne rade dobro svoj posao, uključujući i predstavnike Srpske napredne stranke čiji je osnivač. Nikolić je rekao da će boravak u Londonu iskoristiti da uspostavi dobre odnose sa predsednicima država koji će prisustvovati prijemu povodom početka Olimpijskih igara, posebno iz zemalja Balkana i Jugoistočne Evrope. "Moj posao i misija je da sve vreme mandata mislim na to da Srbija treba da stigne do svakoga ko jednom građaninu Srbije može da obezbedi bolji život. Uopšte ne biram sagovornike, samo razmišljam o tome šta dobro iz toga Srbija može da izvuče", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track