SRBIN NOVINAR IZ BOSNE PROVOCIRA SRBE I PREKRAJA GRANICE SRBIJE: Dragan Bursać braći Srbima ovo poručio na Fejsbuku!
Foto: Prinscreen Facebook

odvratno

SRBIN NOVINAR IZ BOSNE PROVOCIRA SRBE I PREKRAJA GRANICE SRBIJE: Dragan Bursać braći Srbima ovo poručio na Fejsbuku!

Politika -

Dragan Bursać bosanskohercegovački novinar i kolumnista poznat je kao osoba koja neprestano kritikuje vladajuću politiku u Republici Srpskoj, ali i dominantne stavove vezane za rat u BiH 1992-1995.

Bursać zbog svog rada trpi veoma velike kritike i osporavanja, a redovno dobija ipretnje smrću zbog svojih stavova o Srebrenici, Ratku Mladiću i ulozi srpske strane uratu u Bosni.

On se međutim sasvim iznenada na Fejsbuku oglasio sa provokativnim postom, i porukom: "Braćo Srbi, ne bi bilo loše da dobro prostudirate ovu kartu, upamtite je i znanje primijenite u realnosti. Svima će biti lakše".

Njegov post je očekivano naišao na brojne komentare, a jedan od korisnika mu je poslao i ovu poruku:

"Sve razumijem ,ogorčenost šovinizmom,ismijavanje lažnih patriota, pseudoistoricara predvođenih Deretićem, političkih huškaca koji skreću oči sa glavnih tema zveckajuci oružjem ....Poštujem tudje, ne smeta mi bilo ko u ovoj našoj Bosni, neka se svako izjašnjava kako želi...Samo mi nije jasno, zašto konstantno etiketiranje Srba, generalizovanje!? Čemu sve to služi? Vodi pomirenju ili daljem raspirivanju mržnje i netrpeljivosti... Ako ne možemo da se oslobodimo mržnje, onda kritika ili kako god da ovo nazovem izgleda ovako, kao što to uglavnom radi autor...Izgleda upravo kao mržnja i satanizacija jednog naroda kroz predrasude zarad ko zna čega već...

foto: Prinscreen Facebook

Bursać je inače rođen 1975. a odrastao je u Bosanskom Petrovcu. Od 1989. godine živi u Banjoj Luci gde dve godine ide u gimnaziju. Porodica ga zbog rata šalje u Srbiju – u Sremskoj Mitrovici je završio srednju školu, a u Novom Sadu upisao Filozofski fakultet. Kao 20-godišnjak je mobilisan u Vojsku Republike Srpske, a posle rata se vraća u Novi Sad i završava studije. Nekoliko godina kasnije u Banjoj Luci i od 2002. godine počinje da radi kao novinar na gradskom radiju a sada je saradnik brojnih medija. Takođe se bavi književnim radom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track