VUČIĆ SA PLENKOVIĆEM U DAVOSU: Otvoren i prijatan razgovor sa hrvatskim premijerom
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

svetski ekonomski forum

VUČIĆ SA PLENKOVIĆEM U DAVOSU: Otvoren i prijatan razgovor sa hrvatskim premijerom

Politika -

DAVOS - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima sa premijerom Andrejem Plenkovićem", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", uz fotografije susreta sa hrvatskim premijerom.

Vučić je izjavio da je razgovor sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim se susreo jutros u Davosu, bio otvoren i prijatan, te da mu čini da je izraženo više poverenja i optimizma.

"Razgovor sa Plenkovićem je bio otvoren i prijatan, dotakli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je izraženo više poverenja i optimizma", rekao je Vučić za Blic. Vučić se danas sreo s Plenkovićem pred početak panela "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana" u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić će danas prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Ccakrabartijem.

Vučić boravi u Davosu gde se održava Svetski ekonomski forum.

Predsednik Srbije će na Forumu učestvovati na dva panela i imaće niz bilateralnih susreta.

Najpre učestvuje na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana", a potom na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Kako je sinoć najavio, on će na oba skupa govoriti o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Vučić će prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track