MARINKOVIĆ: Vučić napravio odličan potez, uspostavio vezu s potpredsednikom SAD Majkom Pensom
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik Skupštine Srbije

MARINKOVIĆ: Vučić napravio odličan potez, uspostavio vezu s potpredsednikom SAD Majkom Pensom

Politika -

BEOGRAD - Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, izjavio je da je od dolaska na mesto predsednika Srbije Aleksandar Vučić učinio velike napore kako bi si odnosi između država poboljšali, uključujući i sa SAD.

On je u emisiji "Stav" TV O2 naglasio da se "Srbija isto ponaša i priča u Moskvi, Pekingu i Briselu i Vašingtonu" .

"Aleksadar Vučić je napravio odličan potez time što je uspostavio vezu s potpredsednikom SAD Majkom Pensom. Na nama je da svojim jasnim stavovima branimo nacionalne interese, ne prihvatam podele na republikance i demokrate da su jedni za, a drugi protiv Srbije. Mi moramo više da radimo, nama je potrebno više prijatelja u Predstavničkom domu, da u svim institucijama investiramo, kako bismo lobirali za sopstvene interese", dodao je Marinković.

On je istakao da se Srbija danas tretira kao pouzdan partner u regionu, i podsetio da su odnosi Srbije i SAD prethodnih godina bili turbulentni, ali da su se od dolaska Donalda Trampa na mesto predsednika, oni poboljšali.

Rekao je da je "cilj Kongresa srpsko-američkog prijateljstva da odnosi prerastu u strateško partnerstvo između Srbije i SAD.

"Najvažniji cilj Kongresa u prethodnoj godini bio je da se privuku američke investicije, kako bi se napravila pozitivna klima u poslovanju i dao pozitivan primer ostalim zemljama koje žele da ulažu. Konkretna saradnja uz očuvanje nacinalnih interesa stragegija je Kongresa srpsko-američkog prijateljstva", rekao je Marinković.

(Kurir.rs/Tanjug/TVO2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track