Najnovije vesti

PATRIJARH I VUČIĆ SA SRBIMA IZ REGIONA: Srbija pred velikim političkim iskušenjem kad je ekonomski najsnažnija!
Foto: Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav

sastanak u predsedništvu

PATRIJARH I VUČIĆ SA SRBIMA IZ REGIONA: Srbija pred velikim političkim iskušenjem kad je ekonomski najsnažnija!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se jutros s predstavnicima Srba iz regiona.

- Mi smo se na Sretenje okupili i saslušali jedni druge. Srbija je pred velikim političkim iskušenjima i to u momentu kada je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina. Uspeli smo nešto što smo sanjali decenijama. Govorili smo o neophodnosti jedinstva i solidarnosti i da uvek budemo uz svoj narod i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori. Srbiji je neophodan mir više od svega, ali i vreme da osnažimo Srbiju, da imamo više dece. I u tome se krije najveći uspeh Srbije. Nastavićemo da podržavamo Republiku Srpsku, ali i naš narod u Crnoj Gori kroz sve institucije i borićemo se da očuvamo mir i stabilnost - rekao je Vučić posle sastanka sa predstavnicima Srba iz regiona i dodao da smo uspeli nešto što smo sanjali decenijama.  

- U ovom trenutku najpotrebniji nam je mir, da nam se deca rađaju - rekao je Vučić dodajući da nije ni kukavica ni plašljivac ali da u ovom trenutku treba da sačuvamo mir. 

On je rekao da je to tek sad shvatio, a "mnogi će reći mnogo si pametan kako si to tek sad video", da Tači u trenutku kad je uvodio takse nije bio sam, da se niko iz sveta protiv toga nije bunio, kao što ni onaj ko je smislio nekakvu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori nije bio sam kad je to smišljao"...

- Neko iz sveta nije hteo da Srbija ekonomski bude mnogo ispred regiona nego samo malo, otud takse... Kako mi možemo da budemo krivi za takse - rekao je Vučić dodajući da je Srbija finansijski mnogo izgubila uvođenjem taksi. 

On se zahvalio patrijarhu Irineju na ovozemaljskom razumevanju činjenica i podršci, te naglasio da smo mali ali da ćemo slušajući pouke patrijarha ostati jedinstveni. 

foto: Kurir TV

Obraćanje patrijarha Irineja

Posle održanih sastanaka, prvi se novinarima obratio patrijarh srpski gospodin Irinej koji je svima poželeo srećan praznik Sretenje i dodao da su baš na ovaj praznik održani sastanci sa našom braćom koja žive van Srbije.

1 / 15 Foto: Kurir TV

- Srbija se nalazi u iskušenju, ali to nije ništa novo - rekao je patrijarh dodajući da moramo biti jedinstveni u najpunijem smislu reči jer nismo veliki narod i jedino možemo opstati u situaciji ovakve svetske politike jedino ako smo jedinstveni u dobrom a ne u rđavom - rekao je patrijarh.

Obraćanje Andrije Mandića

Potom se okupljenima obratio Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije iz Crne Gore.

foto: Kurir TV

- Zadovoljni smo sastankom koji smo imali kod našeg domaćina, predsednika Srbije Vučića i mnogo smo srećni što je konstatovano da je snaga srpske solidarnosti svoje najlepše lice pokazala posle ovih poznatih dešavanja u Crnoj Gori.

Pozvali smo čitav naš narod na uzbunu, saopštili da smo ugroženi i mi i naša crkva i naš se narod odazvao... Zahvalni smo svima njima, koji su u ovim teškim vremenima za deo srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori i za eparhije SPC stali zajedno s nama, rame uz rame... Što bi rekao Njegoš: Svoj svojega nikad puštat neće...

Obraćanje Milorada Dodika

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik rekao je da je ovaj vid foruma kakav je danas održan dobra ideja i da ga pozdravlja kao i da je srećan što je tu bio i patrijarh Irinej, kao i što su predstavnici iz RS imali priliku da dođu i upoznaju ostale sa novonastalom situacijom u BiH.

foto: Kurir TV

Dodik je rekao da je za RS pređena crvena linija jer je u međuvremenu doneto nekoliko odluka Ustavnog suda u BiH kojima je izvršen atak na imovinu Srpske a čija je posledica urušavanje Republike Srpske.

Dodik je rekao da je ovim pređena crvena linija, a sve to podržavaju zapadne zemlje, te da RS treba da ide svojim putem i da odluči o svojoj samostalnosti.

1 / 5 Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Prvi je bio susret sa  predstavnicima srpskih organizacija iz Crne Gore.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predstavnicima srpskih organizacija iz Crne Gore.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Srba iz regiona. Sastanku su prisustvovali Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...