VESIĆ: Sud odbio još jednu Đilasovu tužbu protiv mene! Njegovoj advokatici ja ću dati 102.000 jer je ostala bez honorara
Foto: Nemanja Nikolić, Sonja Spasić

odbijena kao neosnovana

VESIĆ: Sud odbio još jednu Đilasovu tužbu protiv mene! Njegovoj advokatici ja ću dati 102.000 jer je ostala bez honorara

Politika -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je danas da je još jedna tužba Dragana Đilasa protiv njega odbijena kao neosnovana.

"Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu za klevetu Dragana Đilasa koju je podneo protiv mene", naveo je Vesić na svom Fejsbuk nalogu i dodao da je sud obavezao Đilasa da plati 51.000 dinara na ime troškova suđenja.

"Đilas je tražio da mu na ime naknade za "duševni bol" koji je doživeo mojim izjavama platim 500.000 dinara", naveo je Vesić. Đilas je tražio taj novac, kako kaže Vesić, jer je rekao da je on "dok je bio gradonačelnik uništio gradska preduzeća".

"Sud je odbacio njegov zahtev za naknadu štete kao neosnovan. Sud je obavezao Dragana Đilasa da plati 51.000 dinara mom advokatu na ime troškova suđenja. Kako je Đilasov advokat ostao bez honorara ja se javno obavezujem da platim dupli honorar njegovom advokatu. Nije joj lako da brani takvog klijenta, a siguran sam da ni nju nije platio", napisao je Vesić.

Prema Vesićevim rečima, ova presuda je pokazala da je Đilas, kao javna ličnost, kao i mi koji sada obavljamo državne funkcije, dužan da trpi javnu kritiku koja može da bude iznad nivoa koji se smatra dozvoljenim za druge građanke i građane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track