POSLANICA DEMOKRATSKE STRANKE NATAŠA VUČKOVIĆ: Bojkot nije rešenje, DS da ide na izbore
Foto: Beta/Medija centar Beograd

Nema dilemu

POSLANICA DEMOKRATSKE STRANKE NATAŠA VUČKOVIĆ: Bojkot nije rešenje, DS da ide na izbore

Politika -

Stav: Nataša Vučković očekuje da će demokrate preispitati odluku o neizlasku na izbore. Smatra da oni treba da se udruže sa slično orijentisanim, a ne da i dalje budu s desničarima u SZS

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković smatra da demokrate treba da promene odluku o bojkotu izbora!

Vučkovićeva ističe da DS do predstojeće sednice Glavnog odbora stranke, koja se očekuje u naredne dve nedelje, ima i priliku da donese odluku o tome na koji način će učestvovati na predstojećim izborima. Ističe da je DS, kao deo Saveza za Srbiju (SZS), doneo u septembru odluku da će bojkovati lokalne i parlamentarne izbore, ali da je sada prilika da se takav stav preispita.

Sa srodnim partijama

- Po mom mišljenju, tu odluku DS treba da ispravi tako što će odlučiti slično kao Zelenović o izlasku na lokalne izbore. Ja bih lično predložila i očekujem i da će stranka doneti drugačiju odluku u odnosu na septembar u pogledu parlamentarnih izbora, tj. da će promeniti postojeću odluku. Treba da je uslovi time da postoji jedna evropska demokratska lista srodnih partija, za razliku od svih ovih partija okupljenih u Savezu za Srbiju koje imaju razne desničarske, nacionalističke, antievropske elemente - navela je Vučkovićeva za RTS i dodala:

- Ne vidim zašto samo građani Šapca i Paraćina imaju priliku da biraju svoju vlast. Meni se čini da bi i DS sa drugim srodnim partijama trebalo da građanima pruže priliki da imaju i vlast na republici. Kao i da građanima u Nišu, Požegi, Novom Sadu damo priliku da promene vlast. Sada su malo drugačije okolnosti nego kada smo donosili odluku u septembru i očekujem da se ta odluka promeni.

Zaključila je da je ne bi čudilo da DS posle eventualne odluke o izlasku na izbore bude izbačen iz SZS.

Demokrate čekaju da se oglasi... Zoran Lutovac
Demokrate čekaju da se oglasi... Zoran Lutovacfoto: Zorana Jevtić

Dobro za stranku

- DS se utopio u toj koaliciji. Čini mi se da postoje srodno orijentisane partije koje bi mogle da naprave jedan demokratski blok - kazala je ona.

Politički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost Predrag Rajić kaže da svaki član DS koji želi dobro svojoj stranci svestan je da bojkot izbora znači kraj ove stranke: - Lider DS Zoran Lutovac, za račun lidera SSP Dragana Đilasa, pokušava svesno da bojkotom ugasi DS, staru političku partiju koja njemu lično predstavlja konkurenciju u opoziciji.

Odlučili

„SRBIJA 21“ IDE NA IZBORE

Odluku o izlasku na izbore donela je i politička organizacija „Srbija 21“. Oni će izaći kako na parlamentarne izbore, tako i na lokalne. O narednim potezima predstavnici ove organizacije govoriće danas u obraćanju javnosti.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Beta/Medija centar Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track