VUČIĆ U PANČEVU: Fabrika Broze najbolja stvar za Srbiju u poslednjih 50 godina! Plata između 1.900 i 2.100 evra
Foto: Printscreen Kurir TV

svečanost polaganja kamena-temeljca za nemačku fabriku

VUČIĆ U PANČEVU: Fabrika Broze najbolja stvar za Srbiju u poslednjih 50 godina! Plata između 1.900 i 2.100 evra

Politika -

Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina, kazao je predsednik otkrivši kolika će biti plata običnog radnika, a kolika inženjera. Sve što vam padne na pamet u automobilu, proizvodi Broze

PANČEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji polaganja kamena-temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Broze u Pančevu.

foto: Printscreen Kurir TV

- Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina, ne samo u Pančevu i Banatu, nego i u Beogradu i Srbiji... Za ovo živite, za ovo radite, ovo sanjate... Ponosam sam na to, dragi prijatelji... - kazao je Vučić da će u prvo vreme plata običnog radnika u fabrici Broze biti 750 evra, a inženjera 1.500 evra i tako do potpune implementacije 2026. godine, kada bi fabrički prosek trebalo da bude 1.900 evra.

1 / 19 Foto: Printscreen Kurir TV

- I Slovačka nam je izuzetan prijatelj, ne tražite druge lokacije... Kad budete hteli da podižete novu fabriku, mi u Srbiji imamo puno lokacija - rekao je Vučić naglasivši zahvalnost i nemačkoj vladi i nemačkim kompanijama koje u Srbiji zapošljavaju 65.000 ljudi.

- Presrećan sam što ćete praviti fabriku na ovom divnom mestu. Čestitam Pančevcima, Banaćanima, čestitam Srbiji! Velika i divna vest za Pančevo - dodao je Vučić.

- Za nas to znači dodatni izvoz od 450 miliona evra u 1.100 radnika, rekao je Vučić i precizirao da će običnim radnicima plata u početku biti 750 evra, inženjerima 1.500 evra, a do 2026. godine plata će biti između 1.900 i 2.100 evra.

- To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam na to što ste izabrali Srbiju, rekao je Vučić.

1 / 5 Foto: Printscreen Kurir TV

- Velika i divna vest za celu Srbiju! Brose za nas znači dodatni izvoz od 450 miliona evra, znači 1.100 radnika koji će imati priliku da zarađuju za sebe i svoju porodicu. Ovo je jedan od najvažnijih koraka koji smo napravili. Za ovo živite, za ovo radite! Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina. Jedna od fabrika koja će da menja sve i ne samo u Pančevu i ne samo u Banatu već će pozitivno da utiče i na stvari u Beogradu i celoj Srbiji.

To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam što će da rade u našoj prelepoj zemlji. Ovde će biti jedan od centara naše pameti. Ovde ćemo da razvijamo nove tehnologije. Odavde ćemo i da rastemo, da učimo i da pokrećemo celu zemlju!, objavio je Vučić na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije.

Vremenska kapsula

Predstavnici nemačkog Brozea, predsednik Vučić i najviše zvanice na ovoj ceremoniji, stavili su odabrane predmete u vremensku kapsulu koja će biti smeštena u kamen-temeljac buudće nemačke fabrike u Pančevu.

foto: Printscreen Kurir TV

Pogledajte šta su sve stavili unutra...

1 / 28 Foto: Printscreen Kurir TV

Nemačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisustvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

"To je fabrika kakvu smo sanjali u Srbiji, pošto će prosečna plata biti 1.900 evra", rekao je Vučić juče u Novom Sadu.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine.

U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

foto: KurirTV Printscreen

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track