ZABRANA KRETANJA NE VAŽI SAMO U OVIM IZUZECIMA: Vlada Srbije saopštila NOVE MERE u borbi protiv koronavirusa!
Foto: screenshot Kurir TV

ograničeno kretanje

ZABRANA KRETANJA NE VAŽI SAMO U OVIM IZUZECIMA: Vlada Srbije saopštila NOVE MERE u borbi protiv koronavirusa!

Politika -

Vlada Republike Srbije donela je večeras, na vanrednoj sednici, najnovije mere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

- U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa COVID-19, svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama zabranjeno je napuštanje svojih domova. Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina. To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće - saopštava kabinet predsednice Vlade Ane Brnabić.

Svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 časova do 5 časova ujutru, moraju biti kod kuće.

Građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača. Ove mere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno od sutra (sreda 18. mart).

Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina.

Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track