MILICA ĐURĐEVIĆ: Evropa ne može sama sebi da pomogne, a šta mi da očekujemo? Pandemija raspršila tzv. mehur solidarnosti
Foto: Facebook Printscreen

pokazali lice

MILICA ĐURĐEVIĆ: Evropa ne može sama sebi da pomogne, a šta mi da očekujemo? Pandemija raspršila tzv. mehur solidarnosti

Politika -

BEOGRAD - Prva kriza je pokazala da EU ne može pomoći ni sebi, a kamoli Srbiji. Ako Brisel ne upućuje adekvatnu podršku italijanskom Milanu, čemu se može nadati, na primer, Gornji Milanovac, pita se Milica Đurđević Stamenkovski, portparol Srpske stranke zavetnici, reagujući na pandemiju koja rapidno uzima maha u zemljama Evropske unije.

- Virus je razorio zdravstvene sisteme čitavih država, sa ekonomskim posledicama ćemo se tek suočiti, ali epidemija je pokosila i sve iluzije o briselskoj solidarnosti. Dvadeset godina života potrošili su nam u neprekidnom ponavljanju da Evropska unija nema alternativu. Ovih dana, sa te strane, u Srbiju neće stići značajnija pomoć. Brisel će dobro promisliti o svakom centu koji eventualno pošalje. Eh, da su tako oklevali kada su nam isporučivali bombe - podseća Milica Đurđević.

Podsetimo, Itlaija je zemlja Evropske unije, koja je teško pogođena koronavirusom, gde poslednjih dana umire oko 500 osoba dnevno. Umesto zemalja EU, prvi su im u pomoć stigli Kinezi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track