NOVI SLUČAJ KORONE U VLADI SRBIJE: Još jedan saradnik ministra Šarčevića pozitivan na virus
Foto: Stefan Jokić, Ana Paunković

kurir saznaje

NOVI SLUČAJ KORONE U VLADI SRBIJE: Još jedan saradnik ministra Šarčevića pozitivan na virus

Politika -

Osim Aleksandra Pajića, posebnog savetnika u Ministarstvu prosvete,
nauke i tehnološkog razvoja za srednjoškolsko obrazovanje,
korona virusom je zaražen još jedan saradnik ministra Mladena Šarčevića, a
reč je o Milošu Blagojeviću, savetniku u sektoru za srednjoškolsko
obrazovanje, saznaje Kurir!

Blagojević je testiran na koronavirus i jutros je provrđeno da je pozitivan. On je danima imao simptome bolesti, ali blaže.

"Aleksandar Pajić je 26. marta u Ministarstvu prosvete imao radni sastanak sa savetnicima u svom sektoru - Milošem Blagojevićem i Radomirom Živkovićem. Izgleda da je Blagojević tada bio zaražen i da je on preneo virus Pajiću", kaže izvor Kurira iz Vlade i dodaje:

"Blagojević ima blaže simptome danima, dok su se kod Pajića odmah manifestovali jači simptomi. Kada je Pajić javio da je zaražen korona virusom, izvršena je rekonstrukcija - s kim se viđao i kada, i došlo se do pomenutog sastanka. Izgleda da njih trojica na pomenutom sastanku nisu nosili maske i da su se previše približili jedan drugom. I Živković je testiran na koronavirus, njegovi rezultati se još čekaju".

Ministar Šarčević potvrđuje naša saznanja.

"Tačno je, i Miloš Blagojević iz Ministarstva je zaražen koronavirusom, dok se za Živkovića čekaju rezultati. I Blagojevića sam, kao i Pajića, naterao da se testira. On ima blaže simptome od Pajića. Blagojević nije znao da ima virus, izgleda da je sve krenulo od njega. Redovno ih zovem - kaže Šarčević za

(Katarina Blagović/Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track