PALMA: Srbija se u vreme korone pokazala jačom od 80 odsto zemalja Evrope i sveta
Foto: Palma Plus/D.M

PALMA: Srbija se u vreme korone pokazala jačom od 80 odsto zemalja Evrope i sveta

Politika -

„I u zdravstvenom i u ekonomskom smislu, Srbija se u vremenu korona virusa, pokazala jačom od 80 posto evropskih i svetskih zemalja“, izjavio je u Skupštini Srbije, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

„Srpska ekonomska statistika nikada nije bila bolja. Kada je to bilo u istoriji da država Srbija daje tri meseca po 30 hiljada dinara po radniku.“, upitao je Marković i pozvao sve da glavne teme u narednom periodu budu ekonomija i budućnost. “U Srbiju je poslednjih dva tri meseca došlo 700 000 naših građana koji su radili u inostranstvu, a 90 posto tih država, iz kojih su se naši građani vratili, su bogatije od Srbije. Tamo je zdravstvo na višem nivou i jesu više plate, ali tamo nije besplatno kao u Srbiji, tamo se lekarski pregledi plaćaju od 400 do više hiljada evra. Ali 30 posto tih naših građana koji su se vratili će ostati u Srbiji” rekao je Marković.

“Što se opozicije u Srbiji tiče, na sastanku kod predsednika Vučića na početku vanrednog stanja, predsednik Srbije je pitao sve i parlamentarne i vanparlamentarne stranke i poziciju i opoziciju “Da li se slažete sa tim i tim merama u borbi protiv korona virusa ? Jednoglasan je odgovor bio “DA”, podsetio je Marković.

“Vi danas možete da dovedete žiri na međunarodnom nivou, ali neće imati primedbi na rad državnih organa Srbije”, kaže predsednik Jedinstvene Srbije. “Ja bi zamolio sve da naše teme ubuduće budu ekonomija i život od sutra, a to sutra će biti za 10 – 15 dana. I da više ne budu samo poruke po ceo dan “Ne izlazi, gotov si”. Što se tiče borbe protiv virusa KOVID 19 mere su poznate i svi ih poštujemo, ali važno je da pričamo o tome kakva će nam biti ekonomija. Srpska ekonomska statistika nikada nije bila bolja, Srbija je došla u situaciju da pomaže jednoj moćnoj Italiji, iako je ta Italija aktivno učestvovala u bombardovanju naše zemlje 1999. godine.

Tu se pokazuje svaka veličina Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, ministri, naši zdravstveni radnici su radili i rade kao jedan tim i odlično rade. Želim da pohvalim i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića, koji je radio i radi sve ovo vreme na vraćanju naših državljana iz celog sveta. Svi ministri, osim Zlatibora Lončara, ne treba da se više bave koronom, već budućnosti u svojim resorima. Sve čestitke zdravstvenim radnicima Srbije, vojsci, policiji, kao i radnicima u javnim komunalnim preduzećima koji čiste naše ulice i zgrade”, rekao je Dragan Marković Palma.

Foto: Palma Plus/D.M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track