Najnovije vesti

OLUJA JE NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA! Vučić: Uvek ću da govorim ono što mislim!
Foto: screenshot Pink tv

otvoreno

OLUJA JE NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA! Vučić: Uvek ću da govorim ono što mislim!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja Hrvatske, odnosno u to kako se ko poneo i šta je rekao nedavno na proslavi godišnjice akcije Bljesak, ali da će uvek da kaže da je za njega Bljesak uvod u operaciju Oluja ili najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata.

Predsednik Srbije je to rekao povodom toga što je hrvatski predsednik Zoran Milanović napustio pre par dana obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, nakon što je jedan od prisutnih istakao majicu sa ustaškim pokličom "za dom spremni".

"Neću da se bavim unutrašnjim pitanjima Hrvatske. Za mene, kao predsednika Srbije, važno je to što se dogodilo 1. maja pre 25 godina, i kao uvod u Oluju, najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata", rekao je Vučić za TV Pink.

On je podsetio da je u akciji Bljesak proterano 15.000 ljudi.

"A, u unutrašnje odnose i šta će jedan drugom tamo da kažu, neću da ulazim. Želim uvek da se uzdržim po tom pitanju, zbog svega što su ustaše uradile porodici mog oca", rekao je Vučić.

On je naveo da je važno da imamo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom, da imamo dobru trgovinu, ekonomsku saradnju.

"A ja ću uvek da govorim šta mislim o akcijama Bljesak i Oluja. Nemam potrebu da se nekome dodvoravam i izvinjavam da bih bio popularan u nečijim medijima. Važno je da gledamo u budućnost, a oko prošlosti se sigurno nikada nećemo razumeti, ali dobro bi bilo da pokušavamo, bilo bi lekovito", rekao je Vučić.

On je dodao i da uživa tekstovima koji loše govore o njemu u Hrvatskoj.

"Što oni lošije napišu o meni, ne mogu da objasnim koliko sam zadovoljan i samo razmišljam kako ćemo da ih prestignemo ekonomski", rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...