SAZNAJEMO ŠTA JE ĐILAS PRIČAO NA SAMITU PES: Umesto da predstavi politiku, žalio se zbog pomoći Kine, pominjao decu...
Foto: Ana Paunković

iza kulisa

SAZNAJEMO ŠTA JE ĐILAS PRIČAO NA SAMITU PES: Umesto da predstavi politiku, žalio se zbog pomoći Kine, pominjao decu...

Politika -

Dragan Đilas, lider SSP i osnivač Saveza za Srbiju, ponovo je iskoristio priliku da "opanjkava" svoju zemlju pred strancima!

Kao članica Pokreta evropskih socijaldemokrata (PES), njegova stranka je učestvovala na samitu koji je, umesto da govori o svoj politici, iskoristio da se žali zbog svoje dvoje dece, ali i da napada sopstvenu zemlju, saznaje Kurir.

Đilas je pritom tražio pomoć za Srbiju, ali i rekao da nam "ne treba pomoć od Mekalistera i Verheija, već od Tanje Fajon i Sergeja Staniseva" (bivši premijer Bugarske, sad predsednik evropskih socijalista).

Đilasu je glavna tema bila da ogovara Srbiju jer se zahvaljivala Kini na pomći. On je poručio da narod u Srbiji nije zaboravio na evropski put i evropske vrednosti, uprkos tome što "režim svojim postupcima pokazuje drugačije".

- Pročitao sam izjavu gospodina Borela da bojkot nije rešenje. Naravno da nije rešenje. Rešenje je da se omogući svim građanima da pokažu svoju slobodnu volju. S obzirom da ne postoji mogućnost izražavanja mišljenja i slobodne volje, to znači da nema ni izbora - rekao je Đilas.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track