GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Novi centar grada će biti fascinantan, uskoro izgradnja četvrtog mosta i četiri javne garaže
Foto: Grad Novi Sad

miloš vučević za rtv

GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Novi centar grada će biti fascinantan, uskoro izgradnja četvrtog mosta i četiri javne garaže

Politika -

NOVI SAD - Izgradnja četvrtog mosta je najlepša moguća vest, a novi centar grada biće fascinantan, rekao je večeras gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u emisiji RTV-a "Grad i mi".

"Najlepša moguća vest je izgradnja četvrtog mosta. Mi smo sada sigurni da ćemo ići u izgradnju tog mosta, u narednom mandatu počinjemo sa tim, a na taj način će se smanjiti saobraćajne gužve u gradu i povezaćemo Srem i Bačku. Uredićemo i biciklističke staze u gradu", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da će novi centar grada će biti fascinantan. On je najavio uređenje Pozorišnog trga i Uspenske ulice.

foto: RTV

"Sve se radi u granitu, nema nigde behatona. Sa novim zelenim površinama, sa modernom rasvetom i memorijskom trakom obrisa nekadašnje ulice koja je srušena zbog izgradnje pozorišta i na njoj će biti ispisani svi najvažniji datumi u istoriji grada. Sami smo obezbedili pare, u avgustu počinju radovi. Posle toga, kreće renoviranje Trga slobode, ulice Modene, deo Zmaj Jovine, deo Pašićeve, a poslednja faza će biti garaža iza Pozorišta, gde će biti i jezerce", dodao je Vučević.

Novosađani imaju ubedljivu najveću platu u Vojvodini, oko 69.000 dinara neto je bila prosečna zarada u martu mesecu, Novi Sad se razvija u pravom smeru, konstatovao je gradonačelnik.

"Želimo i onima koji imaju niže zarade, da im podignemo plate, da povećamo zaposlenost. 590 evra je prosečna plata u Novom Sadu, prosek Srbije je oko 511. Samo mi pariramo Beogradu po zaradi. Želim da budu veće plate tamo gde su do sada bile niže, na primer u ustanovama socijalne zaštite. Verujem da ćemo kao država imati snage za novo povećanje plata do kraja godine", rekao je Vučević.

On je dodao da je gradu veoma bitno i šta se dešava u privatnom sektoru.

Oko problema sa "Promenadom", Vučević je rekao da je lično sa svojim saradnicima radio na rešavanju problema.

"Naš cilj i interes je da ljudi rade i da ima posla. Promenada je rešila svoje probleme, investirala je još 7,5 miliona evra. Pravila se stalno jedna loša slika te investicije, koja je donela 40 miliona evra u budžet grada. Želim da se zahvalim svim zakupcima na strpljenju. Ubedili smo na kraju investitora da sedne sa njima i da se dogovore. Dok god je Promenada imala tehničku dokumentaciju, ona je radila, čim je to isteklo, ona je zatvorena, dok nije pribavila sve ono što je bilo potrebno", rekao je Vučević.

On je dodao da se mora polako vraćati život u grad.

"Moramo da radimo, ne možemo više da budemo blokirani zbog korone, moramo vratiti puls grada, inače ćemo biti u velikom problemu", naglasio je gradonačelnik.

Vučević se dotakao i današnje vesti da će festival Exit biti odraćan sredinom avgusta u Novom Sadu.

foto: Grad Novi Sad

"Ja sam vodio razgovor sa osnivačima Exita i predložio da festival bude održan u drugoj polovini avgusta i oni su to prihvatili. Bila je ideja da bude održan krajem jula, ali ovako je bolje, dobićemo više vremena, i mi i organizatori. Imamo dobar trend, verujem da ćemo imati proglašenje kraja epidemije i da održavanje festivala neće biti upitno", rekao je Vučević i dodao je novosadski hoteli moraju da rade inače će propasti.

"Vodimo računa o svemu, o zdravlju pogotovo, donosili smo pravovremene odluke uvek, naš je interes da Novi Sad nastavi da se razvija. Zato i imamo veliki broj lepi vesti za Novosađane", rekao je Vučević.

Na kraju emisije, gradonačelnik je saopštio da je danas prihvaćena ponuda za koncesiju za javne garaže i dodao da će Novi Sad dobiti četiri nove garaže od kojih će tri biti podzemne.

Čitavu emisiju možete pogledati na odloženom gledanju na sledećem linku

(Kurir.rs/RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track