VUČIĆ: Slede veliki pritisci zbog KiM, treba nam jaka vlada
Foto: Tanjug Printscreen

neće biti lako za srbiju

VUČIĆ: Slede veliki pritisci zbog KiM, treba nam jaka vlada

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema, te da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.

- Ali, da će biti lako za Srbiju - neće, dodao je Vučić, ali je ponovio da će u tom procesu i Srbija morati da se pita.

- Nemamo primedbe na razgovore koje smo imali u EU, kao i u razgovorima sa Grenelom. Uvek sam se na miran način trudio da dobijemo što više. Ako stanu sa zahtevima za prijem u Interpol i u drugim organizacijama i mi ćemo stati sa kampanjom promene stava zemalja o priznanju Kosova, rekao je Vučić.

On je dodao da je Hašim Tači sve ovo izveo uz nedvosmislenu podršku SAD i da će njegov stav biti da pristaje na razgovore samo tamo gde su Amerikanci učesnici.

Ne razume, kaže, kako bi to Priština da bude na EU putu, a ne želi, kako je Tači izjavio, da razgovara sa evropskim predstavnicima.

- Za razliku od nas, kojima ništa nije dozovljeno, njima je, međutim, sve dozvoljeno, rekao je Vučić.

Ipak, podseća da je Beograd, zahvaljujući pametnoj politici, pitanje Kosova i Metohije vratio za pregovarački sto, čuvajući mir na KiM, a ekonomski razvijajući Srbiju.

Vučić je naveo da ne želi da se bavi unutrašnjim odnosima u albanskoj političkoj zajednici, jer je to njihova stvar, dok je za Beograd važno da Srbi sa KiM dobiju određene garancije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track