Najnovije vesti

VUČIĆ KRATKO I JASNO: Rusija je prijateljska zemlja, to niko ne može da menja!
Foto: Tanjug Printscreen

imaju pravo na svoj izbor

VUČIĆ KRATKO I JASNO: Rusija je prijateljska zemlja, to niko ne može da menja!

Politika

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako vidi to imenovanje, kakvu poruku Rusija time šalje i kako bi reagovala ako bi Beograd, po nekoj paraleli, imenovao, na primer, Bojana Kostreša za šefa kancelarije za saradnju sa Moskvom.

Rusija je nama izrazito prijateljska zemlja i to ne može da promeni niko od neodgovornih političara iz Srbije, niti bilo ko drugi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom mogućeg imenovanja na važnu poziciju Jevgenija Primakova, inače bliskog delu opozicije oko Saveza za Srbiju.

Podsetio je da je Rusija najmanje 20 puta veća od Srbije, da ima svoju nezavisnu vladu, predsednika, koji ima ogroman uticaj i ugled.

- Oni vode računa o svojim interesima i donose odluke u skladu s tim. Nemam ništa protiv bilo koga. Video sam reakciju ambasadora Ruske Federacija i hvala na korektnosti, naglasio je Vučić.

Istakao je da je pravo Rusije na svoj izbor, kao što mi ne dozvoljama da bilo ko utiče na to koga ćemo da postavljamo na neke funkcije.

- Bilo bi nekorektno i potpuno sumanuto da utičemo na njhove odluke, naglasio je Vučić.

Ssto se tiče paralele s hipotetičkim imenovanjem Kostreša na mesto šefa Kancelarije za saradnju s Rusijom, odgovorio je da to, pored ostalog, nije realno:

- Primakov je iz Jedinsvene Rusije, a Kostreš ne čini mi se da je u ovom trenutku blizu vlasti, ni on ni njegova partija, naglasio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...