ZAPOSLENI LOZNIČKE BOLNICE ZAMOLILI VUČIĆA ZA SKENER Predsednik ekspresno obećao: Imaćete do kraja septembra!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

poseta loznici

ZAPOSLENI LOZNIČKE BOLNICE ZAMOLILI VUČIĆA ZA SKENER Predsednik ekspresno obećao: Imaćete do kraja septembra!

Društvo -

Predsednik Aleksandar Vučić, danas je tokom obilaska Opšte bolnice u Loznici, rekao da će novi sekener u tu zdravstvenu ustanovu stići do kraja septembra. Za novi skener, predsednika su zamolili zdravstveni radnici Opšte bolnice u Loznici, sa kojima je razgovarao tokom današnjeg obilasta te ustanove.

Posle konsultacije sa ministrom zdravlja, Vučić je dodao: "On kaže do kraja godine, ali, biće do kraja septembra". Novi skener značiće da pacijenti neće više morati da budu transportovani u druge zdravstvene centre, u Šabac ili Beograd.

Takođe, predsednik je naveo da će bolnica u Loznici dobiti i jedno sanitetsko vozilo, kao i novu angio salu.

"Mi smo rešili da radimo angio salu, ali nam je potrebno da imamo ljude za angio salu. Ako se bude rešilo to, da imate dovoljno mladih ljudi, da rade u sali. Mi ćemo angio salu da uradimo", rekao je Vučić.

Ponovio je da su plate zdravstvenim radnicima sada trajno uvećane, a da će biti i novog povećanja pre kraja godine.

"Brojke dovoljno govore, šta god ko pričao", rekao je Vučić.

Predsednik je još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima, ističući da se tokom krize izazvane virusom korona, videlo koliko je značajana zdravstvena nega i opremljene bolnice.

"Sada će i više da vas cene i više da očekuju od vas. Hvala na trudu, na svemu što činite i što brinete za sve ljude, od najmlađih do najstarijih" rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja