Najnovije vesti

DARKO MLADIĆ O SUDBINI SVOG OCA U HAGU: Moj Ratko se nikad ne bi ubio kao Praljak!
Foto: Tamara Trajković, Printskrin, Peter Dejong / AFP / Profimedia

Otvoreno

DARKO MLADIĆ O SUDBINI SVOG OCA U HAGU: Moj Ratko se nikad ne bi ubio kao Praljak!

Politika


 

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kaže za Kurir da njegov otac nikad ne bi digao ruku na sebe, bez obzira na ishod konačne presude, koju iz Haga najavljuju za prvu polovinu sledeće godine!

Neadekvatno lečenje

Na pitanje kako vidi komentare na društvenim mrežama da bi bivši general VRS trebalo da postupi „herojski“ poput bivšeg hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je pred čitavim svetom ispio otrov na suđenju, Darko Mladić odgovara:

- General Mladić zbog sudbine svoje ćerke to nikad ne bi uradio, bez obzira na ishod presude. Oni koji misle na to i sugerišu, neka na svom primeru pokažu da su spremni i hrabri, pa onda da komentarišu druge - naveo je on.

Onima koji Ratku Mladiću žele najgore poručuje da su „trošili ogromne resurse i nemaju dokaze za to za šta su ga optužili“ i da bi se „fokusirao na to da nam general bude živ i zdrav i da se što pre vrati u Srbiju“. Ističe da je njegov otac ozbiljno ugrožen i da, i pored toga što je ovlastio porodicu da ima uvid u medicinsku dokumentaciju u Hagu, od njih to uporno kriju:

foto: Tamara Trajković

- Što mu je lošije, to mi dobijamo manje dokumenata. Naš tim je jednoglasno zaključio da on ima unutrašnje krvarenje, koje traje već dugo, od operacije pre dva meseca. Na početku se oporavio, ali mu se stanje naglo pogoršava i on je sve gore. Ne leče ga adekvatno, ne dobija medicinsku negu koja je potrebna, dobija pogrešnu terapiju, po zaključcima naših stručnjaka, to je razlog zašto smo izuzetno zabrinuti. General je slab, sve slabiji, provodi mnogo vremena u krevetu, slabo se kreće, sam sebi sprema hranu jer imaju probleme s dostavom hrane.

Netransparentno

Dodaje da najviše informacija dobijaju od njega samog kad on usmeno pita lekare za pojedine parametre i da mu „nekad kažu, nekad ne“.

- Nije general jedini koji ima zdravstvene probleme tamo, mnogi su na čudan način završili život i nikad niko nije zbog toga odgovarao - naveo je Darko Mladić i dodao da je Hag netransparentan iako tvrde suprotno.

Poslednja želja

VOLEO BI DA POČIVA KRAJ ĆERKE ANE

foto: Privatna Arhiva

Nekadašnji general VRS izrazio je želju da bude sahranjen u porodičnoj grobnici, u kojoj počiva i njegova ćerka Ana Mladić, otkriva njegov sin. Ana Mladić se, podsetimo, ubila, ali postoji i verzija da je ona zapravo ubijena.

- Jeste pričao i o tome gde bi voleo da bude sahranjen. Mi imamo porodičnu grobnicu, za više osoba, i njegova je želja da tu bude sahranjen. Nadamo se da ćemo moći da mu je ispunimo kad dođe taj trenutak, a nadam se da će to što kasnije biti. Sad se borimo za njegov život, a o tome ćemo razmišljati posle - kaže Darko Mladić.

(Kurir.rs / Kristina Vasković / Foto:Tamara Trajković, Printskrin, Peter Dejong / AFP / Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...