Novi poslanici položili zakletvu

Skupština Srbije

Novi poslanici položili zakletvu

Politika -
Republička izborna komisija (RIK) konstatovala je pre tri dana prestanak mandata 15 poslanika zbog odlaska na druge funkcije

BEOGRAD - Novi poslanici položili su danas zakletvu u Skupštini Srbije, a reč je o poslanicima koji su zamenili svoje kolege koji su prešli na druge funkcije ili su ostavke podneli iz drugih razloga.

Republička izborna komisija (RIK) konstatovala je pre tri dana prestanak mandata 15 poslanika zbog odlaska na druge funkcije, a među njima su Bojan Pajtić, Ružica Pavlović Đinđić iz DS, lideri SPS i SNS Ivica Dačih i Aleksandar Vučić, a upražnjena mesta popunila je poslanicima koji su bili naredni na listama tih stranaka i koalicija.

Zbog preuzimanaja funkcija u izvršnoj vlasti, nespojivih sa poslaničkom, RIK je konstatovao prestanak mandata i lideru NS Velimiru Iliću, šefu PUPS-a Jovanu Krkobabiću, socijalistima Žarku Obradoviću, Milutinu Mrkonjiću, Slavici Đukić Dejanović, predsedniku i članovima URS-a Mlađanu Dinkiću, Suzani Grubješić i Verici Kalanović, kao i lideru SDPS-a Rasimu Ljajiću.

Mandat je prestao i funkcionerima SNS Zorani Milanović i Goranu Kneževiću.

Upražnjena mesta, odlukom RIK-a, popunili su sa liste "Izbor za bolji život" Branka Karavidić, Siniša Lazić i Ivan Bauer, sa liste SPS-PUPS-JS Snežana Bogosavljević Bošković, Slavoljub Vlajković, Zoran Radovanović, Borislav Kovačević i Bojana Krkić.

Sa liste URS-a posalnički mandat su dobili Miroslav Čučković, Ana Novković i Vladimir Ilcih, dok su redove naprednjaka popunili Nevena Adžemović, Pavle Markov, Jasmina Obradović i Ninoslav Girić.

"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi" tekst je zakletve koju su položili poslanici.

U Skupštini Srbije danas će se razmatrati predlozi izmena zakona o Narodnoj banci Srbije i o imenovanju Zaštitnika građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track