HOTI OBAVESTIO GRENELA: Neću prisustvovati sastanku u Beloj kući zbog optužnice protiv Tačija i Veseljija
Foto: Profimedia

obavestio grenela

HOTI OBAVESTIO GRENELA: Neću prisustvovati sastanku u Beloj kući zbog optužnice protiv Tačija i Veseljija

Politika -

Kosovski premijer Avdulah Hoti objavio je da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući na kojem bi trebalo da bude nastavljen dijalog sa predstavnicima Beograda.

Hoti je na Tviteru napisao da je, zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva, obavestio specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna.

"Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući", objavio je kosovski premijer na svom Tviter nalogu.

Put u Vašington najpre je otkazao kosovski predsednik Hašim Tači, nakon što je juče Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica.

Grenel je potom na Tviteru napisao da se raduje razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Hotijem, uz objašnjenje da ga je Hašim Tači obavestio da ne dolazi u Vašington.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova podiglo je juče optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zlocina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, kojom se terete za skoro 100 ubistava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track