NOVA PRAVILA ZA GRČKE HOTELE: Moraju da izdvoje bar jedan apartman za zaražene!
Foto: Profimedia

doneta odluka

NOVA PRAVILA ZA GRČKE HOTELE: Moraju da izdvoje bar jedan apartman za zaražene!

Društvo -

Svi turistički objekti u Grčkoj, koji imaju do 10 soba za izdavanje, moraće da odvoje jedan apartman za karantinski smeštaj gosta koji se na letovanju zarazi koronavirusom.

Naime, grčka ministarstva ekonomije, zdravlja i turizma zajednički su, kako su objavili mediji, donela odluku o smeštaju turista kod kojih je potvrđena infekcija Covid-19, a koji imaju blage simptome i ne zahtevaju bolničko lečenje.

foto: Profimedia

- Svaki ugostiteljski objekat koji sadrži do 10 soba, mora imati jednu sobu namenjenu za karantin. Svaki hotel ili rizort koji ima do 50 soba, mora odrediti dve sobe za karantin potencijalno zaraženih turista. Hoteli koji sadrže preko 50 soba moraju nameniti tri odsto smeštajnih kapaciteta za uslove karantina - objavili su grčki mediji.

Zaraženi će boraviti u ovim prostorijama, kako se navodi, dok se ne odredi odgovarajuća regionalna jedinica ili ostrvo kao smeštaj privremenog boravka zaraženog.

foto: Marina Lopičić

Inače, kako je rekao Aleksandar Seničić, direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) u Grčkoj trenutno letuje 3.000 turista iz Srbije, a oko 1.000 u Turskoj.

- Turisti koji su otputovali u Grčku i Tursku nemaju problema, ali je njihov broj nedovoljan da bi male agencije izdržale manjak prihoda nastao zbog pandemije - rekao je Seničić i dodao da se testiranje u Grčkoj sada radi "sporadično".

foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

Ovo kažu i naši turisti, koji su na portalu Grčka info podelili da su se proredile gužve na prelazu Promahonas na bugarsko-grčkoj granici, a da su testiranja srpskih turista na koronu prilikom ulaska u Grčku veoma retka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track