Mićunović: Ne poturajte Šoškiću iza leđa

Mićunović: Ne poturajte Šoškiću iza leđa

Politika -
Nemojte poturati iza leđa i pokušavati da čoveka koji ima stručnu, akademsku reputaciju diskreditujete, poručio šef poslaničke grupe DS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da je svrha izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS) koje su predložili poslanici vladajuće koalicije, da olakšaju smenjivanje guvernera Dejana Šoškića.

"O guverneru ne prihvatamo nijednu osudu koju dajete iza leđa. Nemojte poturati iza leđa i pokušavati da čoveka koji ima stručnu, akademsku reputaciju diskreditujete", poručio je Mićunović u skupštinskoj raspravi o izmenama Zakona o NBS.

On je rekao da će se DS boriti protiv svakog pokušaja da se smanji demokratija u Srbiji i protiv pokušaja da se nova personalna rešenja traže tako što će se menjati zakon.

"Ako prokockamo devizne rezerve koje treba da obezbede naš kredibilitet onda ste se uputili nekim opasnim putem", naveo je Mićunović i upitao koliki će biti kurs evra. Mićunović je poručio da je vladajuća koalicija krenula putem voluntarizma i nije joj važna departizacija jer može "ko god" da bude guverner.

"Problem je već od prvog dana (od formiranja vladajuće koalicije), pokazivali ste jednu tendenciju za koju sam mislio da je trenutna, međutim, bojim se da se radi o nečem drugom i koracima unazad za šta sam se nadao da je prevaziđeno", kazao je Mićunović.

"Ili ćemo se ponašati u skladu sa propisima i demokratskim načelima i onome što smo obećali ili ćemo na silu da proguramo neki lični interes. DS će braniti put Srbije ka demokratskom i slobodnom društvu", rekao je šef poslanicke grupe DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track