Čanak dao ostavku u Nacionalnom savetu

Čanak dao ostavku u Nacionalnom savetu

Politika -
Lider LSV rekao je da je pisanu ostavku poslao premijeru Ivici Dačiću

BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak dao je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.

Čanak je rekao da je pisanu ostavku poslao premijeru Ivici Dačiću. On je novinarima u parlamentu rekao da LSV takođe protestuje zbog zloupotrebe državnih institucija u borbi protiv političkih neistomišljenika i kao primer naveo krivičnu prijavu protiv člana te stranke Aleksandra Martona, kojeg, tvrdi, policija "progoni po Zrenjaninu".

Čanak je precizirao da policija deluje na osnovu krivične prijave podnete pre desetak dana za navodnu zloupotrebu službenog položaja, na šta je pažnju policiji skrenula SNS.

On je dodao da se istovremeno navršava tri godine od kako je Aleksandru Martonu prećeno smrću na ulici u Zrenjaninu, a da nadležni organi nisu ništa učinili na otkrivanju počinilaca.

"Jasno je da se devedesete ubrzano vraćaju o čemu govori i saopštenje SNS u kojem se ističe da su Nenad Čanak i njegovi saučesnici, koji su završili partijsku reformu pravosuđa, odgovorni za sve loše u Srbiji. Oni previđaju činjenicu da niti ja, niti bilo ko iz LSV nije bio član vlade, za razliku od sadašnjeg premijera i mnogih ministara", kazao je Čanak.

Lider LSV je rekao da je zanimljivo kako se navodi da su za sve odgovorni Čanak i njegovi saučcesnici, a pojam "saučesnici" se, kaže, koristi kada je neko odgovoran za činjenje krivičnog dela.

"Nazivajući me nekim ko ima saučesnike jasno govore da možemo očekivati da se nađemo pod punim dejstvom represivnih organa Republike Srbije", rekao je Čanak.

On je dodao da LSV to neće trpeti i da će učiniti sve da se Srbija zaustavi u krugu ponora, za šta će tražiti pomoć svih relevantnih u međunarodnoj zajednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track