Konuzin i Stefanović za jačanje saradnje
Foto: Tanjug

Konuzin i Stefanović za jačanje saradnje

Politika -
I Konuzin i Stefanović su naglasili potencijale saradnje parlamentarnih delegacija Srbije i Rusije u oblasti energetike, infrastrukture i poljoprivrede, kao i odbora čiji rad podrazumeva međunarodne aktivnosti

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin zauzeo se danas u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem za jačanje parlamentarne saradnje dve zemlje, posebno u oblasti energetike, infrastrukture i poljoprivrede, ali i na međunarodnom planu.

Konuzin je Stefanoviću čestitao na izboru za predsednika parlamenta u ime predsednika ruske Državne dume Sergeja Mariškina, uz uverenje da će to "doprineti razvoju tradicionalnih prijateljskih veza dva parlamenta". I Konuzin i Stefanović su naglasili potencijale saradnje parlamentarnih delegacija Srbije i Rusije u oblasti energetike, infrastrukture i poljoprivrede, kao i odbora čiji rad podrazumeva međunarodne aktivnosti, uz ocenu da je i do sada na tom polju bila iskazana tesna saradnja, dodaje se u saopštenju.

Stefanović je izrazio očekivanje da će u Skupštini Srbije "vrlo brzo ponovo biti oformljena parlamentarna grupa prijateljsta sa Rusijom" i "založio se za stvaranje ambijenta koji bi privrednicima omogućio lakše kontakte, ali i zajednički izlazak na treća tržišta". Predsednik Skupštine Srbije posebno je naglasio koliko ceni principijelnost stava Rusije i ruskog parlamenta u odnosu na rešavanje kosovskog pitanja, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track