o nezakonitom protestu, divljanju i notornim lažima

VUČIĆ: Sinoć smo bili svedoci najbrutalnijeg nasilja desničara! Prenoćiću u Predsedništvu, ne plašim se protesta

Politika -

Skup je bio organizovan, jasan je upliv ne samo kriminalnog već i inostranog faktora, rekao je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas naciji rekavši da smo sinoć bili svedoci najbrutalnijeg nasilja u poslednjih nekoliko godina.

Protest je bio nezakonit, pet policijskih automobila je zapaljeno, 43 policajca su povređena a jedan ima frakturu lobanje, a nikoga nisu napali - rekao je Vučić pokazujući fotografije povreda policajaca koji su se sinoć našli na meti huligana.

1 / 26 Foto: Nemanja Nikolić

- Sinoć u Beogradu smo bili svedoci najbrutalnijeg nasilja poslednjih godina, ali i političkog. Srbija je poštovala slobodu okupljanja, drugačijeg mišljenja, nikada to ugrozila pravo svojim građanima. Iako su sinoć neki pokušali to da pravdaju pričom o korona virusu, bili su svedoci agresivnog protesta, koji je protivzakonit, neprijavljen policiji, dogodilo se to da su lica desničarske orijentacije...

Policija je trpela neverovatne pritiske i odgovorila tek kada su oštećena vrata Narodne skupštine", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodavši i sledeće: Tu nije bio kraj, taj politički skup je bio dobro organizovan.

foto: Nemanja Nikolić

- Skup je bio organizovan, jasan je upliv ne samo kriminalnog već i inostranog faktora, rekao je predsednik Srbije.

Na protestu bilo i osoba sa prostora bivše Jugoslavije

Vučić je izjavio da su sinoć na protestu bile i osobe sa prostora bivše Jugoslavije, koje su poznate po kriminalnim aktivnostima i koje su učestovale u neredima i napadima na srpsku policiju. "Postoje brojni dokazi i upoznaćemo i komšije u reigonu sa tim. Zatražicemo odgovore u tim zemljama na pitanja šta su tražili ovde sinoć, otkud tu i šta je bio njihov cilj i namera", rekao je Vučić. Zapitao je predsednik Srbije da li stvarno misle da je moguće da se sruši jedna država na takav način.

Srbija nikome neće dozvoliti da ugrozi mir i stabilnost

Vučić poručio je danas da Srbija nikome, ni u zemlji, ni van zemlje, neće dozvoliti da bilo ko ugrozi mir i stabilnost države. "Razumem političke frustracije onih koji nisu ušli u parlament, koji svaku smrt doživljavaju kao šansu za svoj politički život, na to imate pravo, ali nemate pravo da ugrožavate policajce, upadate u državne organe, jer Srbija neće dozvoliti da ugroze mir i stabilnost, nećemo to dozvoliti nikome ni iznutra ni spolja", rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je dodao da je to njegova poruka "onima spolja" koji misle da država Srbija ne zna sa koliko su prstiju bili umešani u proteste ispred Skupštine Srbije. Kaže da je sinoć naneta ogromna materijalna šteta i šteta ugledu Srbije. "Važan je bio samo jedan cilj - naneti štetu ugledu Srbije i napraviti težak uvod i pod većim opterećenjem da delegacija putuje u Brisel i Pariz, da ne možemo da budemo snažni koliko smo mogli u tim razgovorima i pregovorima", rekao je Vučić. On je rekao da se pokazalo da je bio u pravu kada je govorio o pritiscima spolja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja