Najnovije vesti

VULIN O NASILNIM PROTESTIMA: Ovo nije slučajno i bez koordinacije! Pokušaj državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Reagovanje

VULIN O NASILNIM PROTESTIMA: Ovo nije slučajno i bez koordinacije! Pokušaj državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su neredi i nasilje na ulicama u Srbiji pokušaj državnog udara, nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata.

"Ovo je pokušaj državnog udara i izazivanja građanskog rata u Srbiji. Ovo nije slučajno, bez koordinacije. Nije slučajno da se u istom trenutku u istim tačkama napadaju iste institucije. Nije slučajno da nađete stotine i stotine baklji, topovske udare", rekao je Vulin.

n je za TV Pink rekao da ne postoji nikakav razlog da se zapali Skupština Srbije, Gradska kuća u Novom Sadu, da se napadaju policajci, ugrožava život i imovina građana Srbije.Navodi da je indikativno izveštavanje medija u regionu o dešavanjima u Srbiji, te da je očigledno da postoji orkestrirana kampanja i da ne žele stabilnu Srbiju.

"Ovo je odličan način da se ispune sve želje naših neprijatelja", rekao je Vulin i dodao da se nemiri dešavaju u momentu kada se predsednik Aleksandar Vučić bori za sudbinu naroda, za očuvanje Kosovo i Metohije.

"On se danas u Parizu bori za sudbinu našeg naroda, za očuvanje KiM, a kod kuće ima najavu građanskog rata, državnog udara. MIslite da je njegova pozicija u međunarodnim odnosima ista kao i pre nekoliko dana kada je Srbija bila mirna, stabilna", naveo je on. Kaže da će protesti i okupljanja na ulicama doprineti i velikom broju zaražavanja virusom korona.

"Bio sam za pooštravanje mera. Posle ovog juče i prekjuče sve što je moglo loše da se desi desilo se. To će doći na naplatu", naveo je on.

Vulin je rekao da se ovakve stvari na ulicama ne dešavaju bez učešća sa strane i uticaja stranih faktora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...