VRANJE: Za buduće srednjoškolce u Pčinjskom okrugu ima 2.240 mesta
Foto: T.S.

Upis srednjoškolaca elektronskim putem, u Vranju ima 950 mesta

VRANJE: Za buduće srednjoškolce u Pčinjskom okrugu ima 2.240 mesta

Srbija -

VRANJE - Ministarstvo prosvete prosledilo je srednjim školama uputstvo o onlajn upisu učenika u prvi razred srednjih škola u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Onima koji nisu u mogućnosti da se upišu na ovaj način biće omogućeno da lično dođu u školu uz primenu svih epidemioloških mera.

foto: T.S.

Upis učenika u srednje škole je 9. i 10. jula, od 8 do 15 časova. Na roditeljima je da odluče na koji način će upisati svoje dete u školu. „Mislim da je u ovoj situaciji najbolje da đeci upis obave elektronskim putem. Izbegle bi se gužve i onemogućilo širenje virusa“, kaže direktorka Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, Suzana Mišić Stanković.

Nastavničko veće vranjske Gimnazije donelo odluku da predloži i ponudi učenicima prvog razreda četiri izborna programa za školsku 2020/2021. godinu, podsetila je direktorka vranjske Gimnazije. „To su jezik, mediji i kultura; zdravlje i sport; održivi razvoj i umetnost i dizajn. Učenik od ponuđena četiri bira dva programa za koje je zainteresovan“, kaže direktorka. Prvi krug upisa je 9, a drugi 13. jula.Za buduće srednjoškolce u Pčinjskom okrugu ima 2.240 mesta za upis, od toga u Vranju 950.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track