SRPSKA NARODNA PARTIJA: Vodi se agresivna kampanja protiv Rusije i Putina
Foto: EPA / Aleksey Nikolsky / Sputnik /Kremlin Pool

ogoljeno ispoljavaju svoju mržnju prema Rusiji

SRPSKA NARODNA PARTIJA: Vodi se agresivna kampanja protiv Rusije i Putina

Politika -

Srpska narodna partija (SNP) danas u saopštenju ukazuje da se u protekla tri dana vodi "agresivna kampanja protiv Rusije i predsednika Vladimira Putina, koju sprovode pojedinci koji se srpskoj javnosti predstavljaju kao ugledni političari, analitičari i novinari".

Prema stavu SNP, "oni ogoljeno ispoljavaju svoju mržnju prema Rusiji, optužujući ovu zemlju da stoji iza nasilja u Beogradu".

"Ovi pojedinci godinama truju srpsku javnost o navodnoj ruskoj zaveri protiv Srbije", tumači SNP.

Jedini im je cilj, kako se tumaču u saopštenju, da "Srbija uđe u sukob sa Rusijom, da naša država uvede sankcije Rusiji i da na kraju Srbija prizna nezavisnost Kosova i postane članica NATO pakta".

foto: Marina Lopičić

"Bez ijedne činjenice i bez ijednog dokaza optužuju Rusiju i predsednika Putina da organizuju prevrat u Srbiji i ruše demokratski izabranu vlast", smatra SNP.

U saopštenju SNP dodaje da su "mnogi od ovih nosilaca antiruske i natovske propagande u Srbiji poznati domaćoj javnosti i po tome što su otvoreno podržavali Mila Đukanovića u njegovom obračunu sa srpskim narodom u Crnoj Gori".

Srpski narod jako dobro zna koliko su Rusija i njen predsednik Putin pomogli Srbiji u borbi za Kosovo, kao i da se spreči da srpski narod bude proglašen za genocidan, ali i da "naša Vojska i naša bezbednost ojačaju da postanemo prva vojna sila na Balkanu", ističe SNP.

"Nikakva propaganda pojedinih NATO lobista i plaćenika nikada neće moći da sruši prijateljstvo srpskog i ruskog naroda", dodaje SNP i naglašava da "Rusija i predsednik Vladimir Putin nikada neće biti protiv Srbije".

"Uvek će biti uz Srbiju i sa Srbijom, poštujući i čuvajući našu nezavisnost, naše Kosovo, našu državu i institucije koje je demokratski izabrao srpski narod", zaključuje SNP.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track