MINISTARKA KUBUROVIĆ: Tumačenje presuda je mešanje u nezavisnost suda
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Tumačenje presuda je mešanje u nezavisnost suda

Politika -

BEOGRAD - Tumačenje presuda koje su sudovi izrekli prema onima koji su kršili red i mir prethodne nedelje na beogradskim ulicama, predstavlja pokušaj očiglednog uplitanja u nezavisnost sudova, smatra ministarka pravde Nela Kuburović.

Reagujući na objave pojedinih medija "da su okrivljenima uskraćena prava u prekršajnom i krivičnom postupku i da im je onemogućeno da se brane uz pomoć branioca", Kuburović je pozvala sve da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija, kao i od komentarisanja presuda, te da sudovima prepuste da sude na osnovu dokaza.

"Kao predstavnik izvršne vlasti nemam pravo da komentarišem sudske odluke, niti sam to ikada radila. Verujem da su sudovi u svom radu u svakom konkretnom slučaju presude donosili na osnovu jasnih dokaza", navela je Kuburović u saopštenju.

Ona je poručila da nasilje i huliganstvo kakvi su mogli da se vide prethodne nedelje ne smeju biti tolerisani.

"Nasilje, koje je zgrozilo normalnu Srbiju, predstavljalo je čisto politički organizovan napad na državu, njene institucije i njene građane. Institucije ne smeju da dozvole bilo kakvo nasilje i moraju da stanu u zaštitu građana. Svako mora da snosi odgovornost za svoje postupke, a zakon važi jednako za sve", poručila je ministarka pravde.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track