BOREL: Od Beograda i Prištine očekujem duh kompromisa i pragmatizma
Foto: Zorana Jevtić

u očekivanju nastavka dijaloga

BOREL: Od Beograda i Prištine očekujem duh kompromisa i pragmatizma

Politika -

Šef diplomatije EU i glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Žosep Borel kaže da od Beogrda i Prištine očekuje da obnovljenom dijalogu u Briselu pristupe u duhu kompromisa i pragmatizma sa EU budućnošću za zemlju i građane na umu.

"Predsednik Srbije i premijer Kosova su danas sa nama u Briselu na prvom fizičkoim sastanku. Sastajući se drugi put za nedelju dva lidera pokazuju svoju čvrstu posvećenost dijalogu kome posreduje EU", poručio je Borel.

Pred početak današnjh razgovora Beograda i Prištine u Briselu Žosep Borel naglašava da je zadovoljan činjenicom da se nakon četiri dana od video konfrencije održava i prvi fizički satanak lidera Beograda i Prištine nakon "vrlo duge pauze" u dijalogu o normalizaciji odnosa.

"Očekujem danas konstruktivne razgovore o prvim elementima naših razgovogra koji će doprineti sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", poručio je Borel.

Šef diplomatije EU naglašava i svoje zadovoljstvo ćinjenicom da je EU ponovo preuzela komilo procesa normalizacoje odnosa Beogrda i Prištine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track