KO BI VOLEO DA IDE U OPOZICIJU: Dačićev hit-odgovor u jutarnjem programu
Foto: Printscreen/Prva Tv

tv gostovanje ministra

KO BI VOLEO DA IDE U OPOZICIJU: Dačićev hit-odgovor u jutarnjem programu

Politika -

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da će u Vašingtonu, tokom sastanka u septembru predstavnika Beograda i Prištine, koji organizuje specijalni izaslanik Bele kuće Ričard Grenel, glavna tema biti ekonomija.

Dačić je rekao da je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića još pre 10-ak dana čuo da postoji želja Grenela da SAD i dalje budu prisutne i vuku poteze vezane pre svega za ekonomska pitanja i sklapanje dogovora sa ekonomskom osnovom.

"Ovde je pitanje međusobnog nadgurinjavanja ko će organizovati sastanak, a čak se vrši i pritisak na neke da ne učestvuju. Na Srbiju niko ne može da vrsi pritisak, iako se neki ljute što učestvujemo", rekao je Dačić jutros za TV Prva i dodao da će Srbija nastaviti sa konstruktivnimm prilazom.

O vakcini: Bitno da bude bezbedna i efikasna

Dačić je izjavio da se na sednici Vlade nije razgovaralo o kupovini vakcine protiv virusa Kovid-19, da će o tome odlučivati zdravstvene vlasti, ali da je bitno da ona bude bezbedna i efikasna.

"O tome odlucuju akreditivna tela. Građanima će biti dostupne bezbedne i efikasne vakcine koje prođu sve naše sertifikate", rekao je Dačić.

Govoreći o vakcinama koje razvijaju Rusija i Kina, Dačić je rekao da će Srbija svakako imati prednost imajući u vidu njene odnose sa tim zemljama i dodao da Srbija ima veze i sa zapadnim zemljama. "Nikada nećemo predložiti vakcinisanje ljudi koje nije bezbedno", rekao je Dačić.

Dačić je izjavio da ne zna da li će njegova stranka biti u novoj vladi Srbije i istakao da je bitno da se formira vlada koja će štititi i doprineti u nacionalnom interesu.

Upitan da li je spreman da ide u opoziciju, Dačić je rekao da se niko ne sprema za odlazak u opoziciju. "Ko bi voleo da ide u opoziciju. Nisam bio na listi Aleksandra Vučića, ja sam autonomni politički faktor, Palma i ja. Imamo svoje i spremni smo da učestvujemo u zajedničkom poslu ako postoji saglasnost stranke koja je pobedila na izborima", rekao je Dačić. On je zaključio da za osam godina saradnje nikada sa Vučićem nije imao različite stavove u pogledu nacionalnih interesa

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track