SMEJE MU SE ČITAVA JAVNOST: Đilasovom kumu se priviđaju milijarde iz Amerike!
Foto: Dado Đilas

suludo

SMEJE MU SE ČITAVA JAVNOST: Đilasovom kumu se priviđaju milijarde iz Amerike!

Politika -

Mlađan Đorđević izmislio nepostojeću tačku u sporazumu iz Vašingtona, u kojoj se navodno planira davanje po 1.000 dolara svim građanima Srbije

Mlađan Đorđević, idejni tvorac Saveza za Srbiju i kum Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, postao je predmet podsmeha na društvenim mrežama jer je gostujući u jednoj emisiji izneo nečuvenu teoriju zavere.

Đorđević je praktično izmislio još jednu tačku iz sporazuma, tvrdeći da ju je predsednik Aleksandar Vučić potpisao u Vašingtonu, a koja se tiče navodne novčane pomoći iz SAD?!

Doveo u zabludu

On je tako svesno doveo javnost i građane u zabludu.

- Moji prijatelji iz Amerike su mi javili da postoji još jedna tačka u sporazumu koja nije objavljena ovde. Radi se o ekonomskoj pomoći. Svaki građanin Srbije je trebalo da dobije 1.000 dolara pomoći, to je dakle negde oko osam milijardi dolara. Ta vest ovde nije objavljena i ja pitam zašto nije objavljena - rekao je Đorđević.

Zbog ovog gafa na društvenim mrežama je prikupio žestoke kritike i ismevanja s opaskama da nije čudo da se "Đilasovom kumu pričinjavaju milijarde".

foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za Kurir da je Đorđević najveće zlo srpske politike.

- Posle skoro deset godina pojavio se na političkoj sceni još jedan Mlađan koji nudi građanima hiljadu. Doduše sada dolara, a ne evra. Dobro je što je najveće zlo srpske politike Mlađan Đorđević počeo da se pojavljuje javno i da više ne čini zlo krijući se iza skuta Dragana Đilasa. Da svi u Srbiji vide kakva je to neznalica i diletant. Sada je valjda jasno kako je u mandatu ovog političkog genija kao Tadićevog izaslanika otišla Crna Gora, a Kosovo samoproglasilo nezavisnost. Za to je kod Tadića bio zadužen - kaže Vesić.

foto: Zorana Jevtić

Vladimir Orlić Tajkuni se survali u neuračunljivost

Narodni poslanik SNS Vladimir Orlić smatra da ovo pokazuje da Đorđevića zanima samo novac. - Đilas, njegovi kumovi i ostali tajkuni odavno su se survali u neuračunljivost, to i nije vest. Ali ova scena pokazuje šta njih jedino zanima: oni traže neki keš za sebe u svakoj temi. I kad je reč o KiM, i državnoj ekonomiji, njihova refleksna reakcija je: "A kako nema i za mene, u kesu?! Makar hiljadu dolara?!" Jadno koliko je i smešno - zaključuje Orlić.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track