Najnovije vesti

OGLASILO SE BELORUSKO MINISTARSTVO ODBRANE Nismo dobili obaveštenje od Srbije da odbija da učestvuje u zajedničkoj vežbi
Foto: Ministarstvo Odbrane

Slovensko bratstvo 2020

OGLASILO SE BELORUSKO MINISTARSTVO ODBRANE Nismo dobili obaveštenje od Srbije da odbija da učestvuje u zajedničkoj vežbi

Politika

Belorusija još nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje Srbije da neće da učestvuje u zajedničkoj rusko-belorusko-srpskoj vežbi Slovensko bratstvo-2020. koja počinje u četvrtak.

"Nismo dobili zvanične dokumente u vezi sa odbijanjem Srbije da učestvuje u zajedničkoj vežbi“, rekao je za TASS portparol beloruskog Ministarstva odbrane Igor Gremeškevič.

Ranije je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je Evropska unija tražila da Beograd odbije da učestvuje u vežbi u Belorusiji. Kao rezultat, srpska vlada donela je odluku da zamrzne sve zajedničke vojne vežbe.

Vežba Slovensko bratstvo tradicionalno okuplja kontingente trupa iz Rusije, Srbije i Belorusije. Prvi put je održana u Rusiji 2015. godine. Od tada se održava naizmenično u svakoj od tri zemlje.

Ovoga puta, to treba da se dogodi na poligonu Brestske 38. vazduhoplovne jurišne brigade.

Belorusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da će učesnici vežbati zajedničke operacije u borbi protiv terorizma.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Kurir TV/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...