Stefanović očekuje izbor Jorgovanke Tabaković

Izbor Guverner

Stefanović očekuje izbor Jorgovanke Tabaković

Politika -
Narodna banka Srbije će dobiti mogućnost da pokaže da će uspeti da se izbori za niže cene u Srbiji i za ojačavanje dinara

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da čak ni predstavnici opozicije ne mogu da ospore stručnost Jovanka Tabaković koja će, kako on očekuje, na sutrašnjoj sednici Skupštine biti izabrana za novog guvernera Narodne banke Srbije.

"Na ovaj način (izborom Jorgovanke Tabaković) mislim da ćemo očuvati ulogu Narodne banke - neće se uroziti njena samostalnost i nezavisnost u vođenju monetarne politike. Narodna banka Srbije će dobiti mogućnost da pokaže da će uspeti da se izbori za niže cene u Srbiji i za ojačavanje dinara", kazao je Stefanović za Radio-Beograd.

Skupština Srbije sutra bira novog guvernera Narodne banke. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je predložio funkcionerku Srpske napredne stranke Jorgovanku Tabaković.

Dosadašnji guverner Dejan Šoškić podneo je ostavku u četvrtak, 2. avgusta, uz ocenu da izmene zakona o NBS - koje su izglasane dva dana kasnije, ugrožavaju rad te finansijske institucije.

Početak zasedanja zakazan je za sautra u 10.00 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track