Najnovije vesti

ĐURIĆ ODGOVORIO BIBERU: Kad bi Srbija priznala Kosovo, bili bismo najbolji
Foto: Zorana Jevtić

DRUGU PESMU BI PEVAO

ĐURIĆ ODGOVORIO BIBERU: Kad bi Srbija priznala Kosovo, bili bismo najbolji

Politika

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je večeras da profesor u Gracu Florijan Biber svakodnevno smišllja razlog da napadne Srbiju i kaže nešto loše o njenom društvu, a sada je, kako kaže, smislio da je Srbija kriva i za dugogodišnju krizu u EU i njen višegodišnji moratorijum na prijem novih članica.

"Nije usporavanje evrointegracija posledica društvenih manjkavosti u Srbiji, iako smo prema Biberu mi verovatno najgore društvo na svetu, već problema u samoj EU, i toga su svesni i osnovci i ptice na grani, samo nije Biber", ukazuje Đurić u saopštenju.

On ističe da nije problem u Srbiji i kvalitetu njenih unutrašnjih reformi, već u Kosovu i Metohiji i našoj rešenosti da uporno branimo srpske državne i nacionalne interese.

"Drugu bi pesmu pevao Biber i svi drugi antisrpski analitičati koji se pale na dugme kada bi Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - odjednom bismo postali najbolji, najnapredniji i najmoderniji, a Biber bi imao materijal za još jednu knjigu o bauku srpskog nacionalizma i uspešnoj denacifikaciji Srba", ocenio je Đurić.

On kaže i da nije srpskom narodu potrebno Biberovo tapšanje po ramenu, jer ono što na zakonit, demokratski i miran način branimo jeste osnov našeg samopoštovanja i identiteta i nećemo od toga odustati ni zbog čije kritike, a svakako ne zbog Biberovih svakodnevnih laži i izmišljotina.

Profesor Centra za jugoistocne evropske studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber izneo je prethodno tvrdnju da je "zastoj u evrointegracijama rezultat stagnacije reformi u Srbiji" i kritikovao vlast da na njima ne radi dovoljno, kao i što još nema nove vlade.

On smatra i da bi EK trebalo da reaguje mnogo strože na kako tvrdi nedostatke vladavine prava u Srbiji.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, rekao je da mu "zvuči nerealno da Francuska i Nemačka očekuju rešenje do kraja godine" i ocenjuje da će pregovori trajati bar do sledeće godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...