ĐURIĆ I NOVI AMBASADOR IZRAELA: Razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine
Foto: Marina Lopičić

Direktor Kancelarije za KiM

ĐURIĆ I NOVI AMBASADOR IZRAELA: Razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Politika -

BEOGRAD - Dijalog Beograda i Prištine je suštinski važan za stabilizaciju političkih prilika u regionu i ekonomski razvoj, međutim Srbija neće u okviru procesa normalizacije odnosa ni implicitno ni eksplicitno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom.

Đurić je ambasadora informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko-bezbednosnoj situaciji u srpskoj južnoj pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Briselski dijalog je, prema Đurićevim rečima, u ovom trenutku talac nespremnosti Prištine da sprovede pre sedam i po godina preuzetu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

Na sastanku je bilo reči i o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu, navodi se u saopštenju i dodaje da je Đurić izrazio očekivanje da će u predstojećem periodu Izrael, u duhu tradicionalnog prijateljstva naših država i naroda, nastaviti da ima sluha i poštovanja za srpske državne i nacionalne interese.

"Srpski narod će u bratskom jevrejskom narodu nastaviti da vidi prijatelja i sapatnika, i dva naroda će nastaviti da se ujedinjeno bore protiv revizije istorije i za istinu o zajedničkim stradanjima", rekao je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track